Meer over het ontstaan van Fileperikelen

De afgelopen tijd heb ik niet zo veel last van files. Ik probeer op tijd te vertrekken en zo komt het dat ik eigenlijk tot vorige week overal redelijk netjes kon doorrijden, uitgezonderd natuurlijk op de A28. Ik was tevreden.

Maar! Ja, uiteraard is er een maar, anders was er geen reden voor deze blog. Voorbij is de zorgeloze periode van doorrijden op de A27. Gewoon pech, dat dacht ik toen ik vorige week dinsdag na mijn weekend weer naar Amersfoort reed en in de file kwam te staan. Ik was wat later, het weer was ietwat druilerig en op dinsdagen is het gemiddeld wat drukker dan andere dagen in de week. Dus de file op zich verbaasde mij in eerste instantie niet.

De daadwerkelijke oorzaak... ja, die verbaasde me wel. Want op een gegeven moment begon het weer te rijden. Niet, zoals je zou verwachten, na het aflopen van de invoegstrook ofzo. Nee, het begon te rijden na... jawel, de drempel.

Een drempel! Midden op de A27! Zomaar!

Want waarom? Niemand lijkt het te weten. Er staan geen bordjes voor wegwerkzaamheden, alleen maar, kort voor het obstakel, PAS OP DREMPEL. En dan eigenlijk net te laat. Tegen de tijd dat het tot je is doorgedrongen dat er serieus staat dat er een drempel midden op de snelweg ligt heb je het Oh-kut-drempe... DUKDUK-krakende vering-bijna lancering-moment al achter de kiezen. Als het onding geen file had veroorzaakt natuurlijk. Das lekker.

Blijkbaar mag Nederland niet doorrijden...

0 reacties: