Positieve straling

Weer even een updateje. Vandaag hadden we een afspraak met de radioloog, voor de verdere behandeling. Zoals ik al in een vorige update aangaf, was het waarschijnlijk dat er verder nog bestraald zou worden, maar dat dat nog af hing van de uitkomst van het weefselonderzoek. Daar is inderdaad uitgekomen dat het immatuur weefsel was, wat dus verder behandeld kan worden met bestraling.

Vandaag was min of meer een inleidend gesprek. Ze gaan over ongeveer 2 weken Pats borst bestralen. Het worden 16 tot 20 behandelingen, dus 3 tot 4 weken elke werkdag, ongeveer een half uurtje. Gelukkig kan dit in Almere ook, dus het heen en weer reizen wordt zo wat minder. Vergeleken bij de chemo's vallen de bijwerkingen mee, het kan zijn dat Pat keelpijn en last met slikken krijgt en misschien een gevoelige huid, maar de dosis die ze willen gaan geven is niet zo hoog, dus de bijwerkingen zullen meevallen.

Daarna is het de bedoeling om in de hals preventief te opereren. Een gedeelte van de halsklieren zullen weggehaald worden en voor de zekerheid nog worden onderzocht. De verwachting is niet dat hier kwaadaardig weefsel in te vinden zou zijn, maar mocht dit toch het geval zijn, zal dat ook bestraald gaan worden. Tijdens de komende bestralingen houden ze daar ook alvast rekening mee; Pat krijgt de komende afspraak in het Flevoziekenhuis een zogenaamd masker aangemeten die zijn hoofd en nek in een goede houding zullen houden. Om te voorkomen dat ze hetzelfde stukje twee keer bestralen.

En het goede nieuws is dat de radiologen ook erg positief zijn en er vanuit gaan dat ze op deze manier wel alles weg kunnen krijgen. En dat is natuurlijk altijd goed om te horen :)

Op naar de volgende update.

0 reacties: