En ik noem het... SLA!

Ooit besloot de meidenclub in een suffe bui een spelletjesavond te houden. Dus werd er een datum geprikt en schoven wij die avond aan tafel met Party & Co. Dat -en het daarop volgende Raad-wie-er-op-mijn-briefje-staat-  was zo succesvol (waarmee ik bedoel dat we niet meer wisten waar we het zoeken moesten van het lachen), dat we besloten er een jaarlijks ritueel van te maken.

Enfin, dat jaarlijks liet nogal op zich wachten. Bijna 3 jaar om precies te zijn. Maar afgelopen vrijdag was het dus weer zover, spelletjesavond met de meiden.

Heb je ooit gehoord van het Kakkerlakkenspel? Ik niet en van de beschrijving die ik vond op internet werd ik niet veel wijzer. Maar waar het op neer komt, is dat je een stapel kaartjes hebt met daarop 4 verschillende groenten. En als je een kaart neerlegt moet je zo snel mogelijk die groente noemen. Tenzij die groente daarvoor al genoemd of als deze groente taboe is verklaard. Dan mag je elke andere groente noemen. Ben je te langzaam of zeg je het verkeerde, mag je de kaarten die op tafel liggen pakken. Wie het eerst uit is, heeft gewonnen.

Suf? Jazeker. Humor? Yep.  Wat ik er goed in? Absoluut niet. I sucked :) Ik heb het woord Bloemkoolkut ge├»ntroduceerd (ik had sla, riep bloemkool en bedacht me toen: Kut! dat was sla...) en riep ergens in het begin heel hard Ananas (die zat niet eens in het spel). Michelle was oddly specific (gele paprika?) en Klara "noemde het.... SLA!" En toen we eenmaal op dreef waren en de lachbuien vervangen waren voor giechelaanvallen, kwamen we in het volgende ritme (Paprika was het verboden woord):

"SLA!"
"Bloemkool"
"To-maat"
"SLA!"
"Bloemkool"
"To-maat"
"SLA!"
"Bloemkool"
To-maat"
"SLA!"
"Bloem.. eh.. pap... eh... sl-omaat. Ach shit!"

We zijn allemaal 26 of 27. Ja, echt waar. Dat we daarna namen van bekende mensen op briefjes gingen schrijven en deze gingen uitbeelden en dat daar David de Kabouter bij zat, helpt zeker niet bij het aantonen van onze volwassenheid he? Nee... daar was ik al bang voor.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Anoniem zei

En bloemkool it is :-D
x C

Noortje zei

En toch vind ik nog steeds dat ananas mee had moeten doen ;)