Lijntjes trekken

Pat is ondertussen begonnen aan zijn bestralingen. Weer een nieuwe ervaring rijker. Bij radiologie hebben ze een masker gemaakt wat hij op krijgt en wat aan de tafel wordt vastgemaakt. Dit zorgt ervoor dat hij in de goede houding blijft liggen en helemaal niet kan bewegen. Niet geschikt voor claustrofoben dus. Zelfs mijn stoere man krijgt er soms de kriebels van. En dan net aan zijn neus, als hij niet kan krabben...

De eerste sessies zijn nu achter de rug en tot nu toe gebeurt er weinig spannends (alleen intern hopelijk :)). Pat moet zich welke werkdag 's ochtends in Almere melden, is een half uurtje onder de pannen en mag dan weer terug naar huis. Wat heen en weer gereis dus voor de man (Meneer vind het niet spannend genoeg om mij elke dag hiervoor vrij te laten nemen, dus ik ben er niet de hele week bij), dus vermoeiend, maar niet heel zwaar.

En ook wat werk voor mij, want ik mag lijntjes trekken. Om het bestralingsapparaat op de goede plek te richten hebben ze Pats lijf ondergetekent met lijnen. Dit is inkt, dus met douchen vervaagd dit. 5 weken niet douchen is natuurlijk geen optie, vandaar dat ik elke avond de lijntjes mag bijtekenen. Bij voorkeur recht en op dezelfde plek, anders mikken ze misschien verkeerd. Maar goed dat ik een vaste hand heb.

Normaal gesproken. Vorig weekend had ik een avondje last van de bibbers (te veel wijn misschien??) en dat was te zien! Uiteraard heb ik dat de volgende dag weer rechtgetrokken (jaja, wat een woordspeling ;)), maar misschien moet ik de komende weken maar geen wijntjes meer drinken 's avonds...

0 reacties: