Turnen: Les 1

Ik had beloofd om jullie op de hoogte te houden van mijn eerste poging tot turnen. En na een hele zomer ongeduldig wachten was het afgelopen maandag eindelijk zover. Vol goede moed programmeerde ik de TomTom richting Emmeloord en stapte in de auto, om er achter te komen dat de afslag die ik moest hebben was afgesloten. Das lekker, dat begint al goed. Dus tegen de tijd dat ik met een vreselijk omweg bij de gymzaal aankwam was ik welliswaar nog tien minuten te vroeg, maar wel flink gestresst.

Die stress verdween toen bleek dat ik toch echt ruim op tijd was en het eerste gezellige gesprekje met een medeturnster had aangeknoopt. En tegen de tijd dat we met een stuk of 10 meiden/vrouwen door de zaal renden om op te warmen voelde ik me al helemaal thuis.

En dat bleef zo. Er lag over de hele lengte van de zaal een dikke, brede opblaasmat, een soort springkussen. In de warming up deden we daar sprongen op en koprolden we eroverheen. En toen was de radslag aan de beurt. Die ik dus nog steeds onder de knie blijk te hebben! Net zoals de daaropvolgende arabier! Met de salto had ik uiteraard wat hulp nodig en het slingeren aan de ringen bracht me weer helemaal terug naar de gymlessen van de middelbare school.

Als een vis in het water... zo voelde ik me. Met een brede grijns stuiterde ik over die mat, echt super kicken! En wat ik eigenlijk miste nadat ik gestopt was met Pencak, heb ik weer helemaal terug: Het gevoel met mijn hele lijf bezig geweest te zijn. Nog tot de volgende middag dartelde ik rond in mijn adrenaline-roes (lastig slapen, dat dan weer wel).

Het dartelen is ondertussen wel afgelopen (ik strompel nu. Van de spierpijn. O-ver-al. Van mijn voeten tot het puntje van mijn nek. En ja, daar houd ik van :)), maar het enthousiasme niet. Ik heb 3 proeflessen en dat het in Emmeloord is, is natuurlijk een nadeel, dus ik wil al mijn proeflessen ook opgebruiken voordat ik me daadwerkelijk inschrijf. Maar stiekem denk ik al dat de beslissing al is genomen....


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: