Asbestemming: Ikke

Een maand na een crematie wordt de as vrijgegeven en kan je deze een bestemming geven. Daar hoef je natuurlijk niet meteen iets mee te gaan doen, maar vanaf dat moment kan er vanalles mee. Urnen -groot en klein-, mini-bewaardoosjes in allerlij vormen, sieraden, uitstrooien, je kan het zo gek niet bedenken en het kan.

Ik wilde zelf in ieder geval iets van een mini-urn/bewaardoos om thuis op een mooie plek neer te zetten, dus dat was een kwestie van iets moois uitzoeken. Maar ik wilde ook iets bij me dragen. Een sieraad kwam het eerst in me op. Maar een ketting draag ik zelden en ik heb nu al Pats trouwring om mijn nek hangen, dus dat viel eigenlijk af. Een ring dan? Tja, die draag ik ook zelden. Dat zou een beetje voelen als een 'moetje'. Maar ja, wat dan?

Eigenlijk was het heel voor de hand liggend. Want ik wil al maanden de mini-tattoo op mijn enkel uitbreiden. En met as kan je tatoeëren. Veel persoonlijker kan het niet worden. Toen dat echt tot me doordrong was de keus natuurlijk niet moeilijk meer. Zelfs het globale ontwerp kwam in één avond op papier. Las Vegas, Hawaii, de trouwdatum en lieveheersbeestjes allemaal in één. Nee, het wordt geen kleintje :)

De grootste stap was nog het daadwerkelijk binnenstappen bij de tattooshop. (Ik ben echt een mietje wat dat betreft :)) Welke shop het moest worden had ik al lang geleden bedacht: Tattoomania in Apeldoorn. Mooie ontwerpen in heerlijke felle kleuren (en -niet onbelangrijk- goede recensies), dat was precies wat ik zocht. Dus begin vorige week reed ik daar naartoe. Bloedje zenuwachtig dus, maar gelukkig werd ik snel gerustgesteld, prima geholpen en ging ik weg met een afspraak voor 8 december in de pocket. Dan mag ik 4 uur lang onder de prikker.

Ik ben heeeel benieuwd, en het uiteindelijke resultaat en de recensie volgen ongetwijfeld :)


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

3 reacties:

Debby zei

Wauw noortje! Dit is echt een mooi idee!! Ben heel benieuwd hoe het eindresultaat zal worden vast super! ;-)

Liefs debby

Noortje zei

Je bent welkom om hem te komen bewonderen, Debby! :)

Debby zei

Dat kom ik dan zeker doen! :-)