Pat weer thuis

En bij deze weer een update!

Het vocht rond Pats hart was de grootste boosdoener van de kortademigheid; het hart heeft minder ruimte om te pompen en moet daarom harder werken. Zijn hartslag was daardoor in rust 120, wat vergelijkbaar is met iemand die aan het hardlopen is. Dus, zoals gepland, is er 1,5 week geleden een gaatje -een "luikje" zoals ze het noemen- in Pats hartzakje gemaakt om het daaromheen zittende vocht naar zijn long te laten lopen. Die operatie is prima geslaagd, er is ong. 200 ml vocht weggelopen en hij voelde zich daarna veel beter.

Wel blijft dan natuurlijk zijn long vollopen zolang daar nog actieve cellen zitten. Om dat weg te laten lopen is er tijdens een kleine ingreep een verblijfsdrain geplaatst, een permanentere drain waarmee Pat naar huis kon.

Nu is hij weer bijna een week thuis, maar helaas gaat het nog niet zo goed. Na het plaatsen van de drain verloor hij om een of andere reden zijn eetlust en sindsdien eet hij erg slecht, met als gevolg vermoeidheid en ontzettende pijn in zijn spieren, wat verergerd wordt door de eiwitten die hij verliest door het weglopende longvocht. Morfine-achtige pillen zijn ervoor nodig om de pijn wat te onderdrukken en met eiwitshakes en -poeders, vitaminepillen en maaltijdshakes proberen we alsnog genoeg eten binnen te krijgen zodat hij opknapt.

Verder hebben we het gesprek met de oncoloog gehad. Die geeft aan dat er geen kans meer is op genezing, dat zou een wonder zijn. Wel kan het nog onder controle gehouden worden met chemo. Daar zal mee gestart worden zodra Pat lichamelijk weer wat op orde is. Hiervoor hoeft hij maar 1 dag x in de week naar het ziekenhuis. Hoeveel weken dat duurt weten we nog niet. Wanneer dit aanslaat zal ook het long vocht dat nu wordt aangemaakt verminderen of verdwijnen.

Dus zo staat het er nu voor. Alle hectiek lijkt weer even voorbij en nu kunnen we de tijd nemen om alles te verwerken en zo mogelijk het normale leven weer op te pakken. Dus hopelijk geen updates meer tijdens mijn komende blogs...


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

1 reacties:

Marion zei

life is so unfair...my thoughts are with you...