De man van mijn dromen

Pat is in de afgelopen maand een aantal keer in mijn dromen verschenen. Soms echt als droombeeld, dat je weet dat het echt een droom is en dat het een verwerking is van de dingen waar je overdag mee bezig bent. Maar niet altijd. Ik ben geen zweverig type, maar ik ben er 100% zeker van dat Pat -de echte, niet zomaar een droom- een paar keer bij me is geweest.

Wat me heel erg dwars zit, is dat we geen afscheid hebben kunnen nemen. Het ging allemaal ineens zo snel en Pat is niet meer bijgekomen, dus er is geen moment meer geweest waarop ik kon zeggen dat ik van hem hou en dat hij altijd in mijn hart blijft. Tuurlijk, dat wist hij wel, maar toch... Er is geen afsluiting.

Maar laatst kon ik wel afscheid nemen. In mijn slaap. Daar werd hij nog even wakker. En het was hém. Ik heb hem het belangrijkste gezegd. Hij was beledigd -zoals Pat kon zijn- dat ik aannam dat hij doodging, maar ik wist dat ik weer wakker zou worden en dat we dan weer alleen verder zouden moeten. Hij snapte me. En hij nam zijn afscheid.

Sommige mensen zullen dit niet geloven. Zeggen dat het alleen maar een droom was. Dat de wens de vader is van de gedachte (of zoals Pat altijd grapte: de wens van de gedachte). Prima. Maar ik weet beter. Het is niet genoeg, nooit genoeg, maar om toch nog tegen hem te kunnen zeggen wat het meest gezegd moest worden: "Ik hou van je." was heel fijn.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

5 reacties:

Anoniem zei

Hij wist dat je waanzinnig, onvoorstelbaar, onvoorwaardelijk en voor de volle 100% van hem hield, met heel je hart, ziel en lijf, van je top tot aan je tenen. Ik hoop dat je door dit afscheid wat je van Patrick hebt kunnen nemen wat meer rust zult vinden. Pa

Anoniem zei

Mooie gebeurtenis, mooi verwoord!
En in mijn ogen absoluut mogelijk, fijn dat je dit hebt mogen mee maken.

Quirina.

riekderuyter zei

Mooi Noortje, ik geloof wel dat ,dat zomaar kan. en Pat heeft het gevoeld en geweten ,dat van de as ,is een mooi idee,ik hoop het een keer te zien,sterkte en groetjes

debby zei

Wat mooi! En ja ik geloof je! Heb het zelf ook meegemaakt! Dit is bijzonder en ik ben heel blij voor je dat Patrick bij je is geweest en jij hebt kunnen zeggen waar je naar verlangde! Dat heb je verdiend! Het zal je een hoop rust geven....

Liefs debby

Noortje zei

Bedankt voor jullie lieve reacties!