Nog meer verwerking en huwelijksreizen

Zoals gezegd ben ik het verslag van de huwelijksreis aan het uitwerken. Maar er komt nog één hoofdstukje achteraan. Ik ga onze huwelijksres overdoen. Nou ja, bijna dan, er mist tenslotte een echtgenoot. Maar ik ga dezelfde reis maken, naar Las Vegas en Hawaii, in dezelfde hotels en in Hawaii als deze beschikbaar is in dezelfde kamer. Ik ga de dingen bekijken die we samen al gezien hebben en mijn eigen nieuwe herinneringen maken. En ik ga alleen.

De eerste reactie als ik dit vertel is altijd hetzelfde: En ongelovige blik en "Echt waar?!" En daarna zijn de reacties wisselend. Van "Zou je dat nou wel doen?" tot "Wat stoer!" tot "Dat is eigenlijk wel iets voor jou." tot mensen waarbij de tranen spontaan in de ogen springen. En de vraag "Waarom?" wordt vaak gesteld.

Het antwoord daarop is heel simpel. Omdat ik het gevoel het dat ik moet gaan. Het voelt goed. Als ik een rationeel antwoord moet geven, zeg ik dat ik mijn hoofd rustiger is als ik alleen ben, dat het goed voor me is om even niet thuis te zijn en met vanalles geconfronteerd te worden. Maar dat is het niet helemaal. Het is vooral een gevoel. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik eraan denk.

Ik heb zo lang mijn gevoel genegeerd. Zo lang doorgerend, er voor Pat proberen te zijn en daarnaast nog een sociaal leven te houden en fulltime te blijven werken. De knop is om. Dat doe ik niet meer. Ik volg mijn gevoel. Het voelt goed om weer even te werken? Dan ga ik aan het werk. Het voelt goed om in mijn eentje de wereld over te vliegen? Ik vlieg in mijn eentje de wereld over.

Natuurlijk wordt het moeilijk en emotioneel. Maar vooral mooi. En zonnig! En laten we eerlijk zijn... voor mij is sowieso elke dag moeiljk en emotioneel.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Anoniem zei

Je bent een topper!

x C

Debby zei

Wat ben jij sterk! Ik denk dat er niet veel mensen zijn die jou dit na doen...Ik heb echt zoveel bewondering voor jou! Goed dat jij je gevoel volgt. Denk maar eens lekker aan jezelf en doe vooral wat jij denkt dat goed is voor JOU!!! ;-)