Onze huwelijksreis:18 januari 2011

Plaats: Honolulu, HI, USA
Datum: Dinsdag, 18-01-2011, 21:34

Vandaag stond Pearl Harbor op het programma. We hadden een tour geboekt via Polenesian Adventure tours en werden vanochtend rond 9:00 opgehaald door een fikse touringcar.
Bij Pearl Harbor kregen we een video te zien over de aanval en daarna gingen we met de boot naar de USS Arizona Memorial, boven de gezonken Arizona.

Enorm indrukwekkend. Vooral bizar als je bedenkt dat de overledenen nog in het schip zitten waar je overheen loopt en dat je nog onder water (en stukjes erboven) kan zien liggen. Zeker als je in de film daarvoor net de beelden van de daadwerkelijke aanval hebt gezien. Heeft in ieder geval op mij indruk gemaakt.

Daarna met de hele bups de bus weer in, langs de militaire begraafplaats en naar Honolulu downtown voor het paleis van koningin Iolani, het standbeeld van koning Kamehameha en een aantal andere views. Onderweg werden we door de chauffeur vergast op een stroom aan feiten en wetenswaardigheden (en grapjes) over Hawaii. En als kers op de taart bleek de plek waar we even uitstapten om een foto te kunnen maken net de plek te zijn waar de nieuwe Hawaii 5-0 werd opgenomen! Eén van de hoofdacteurs gezien (weet zijn naam niet) en stiekem van veraf op de foto gezet (niet echt gelukt denk ik). Helaas niet Battlestars Grace Park :(

Toen we terug waren heeft Pat de wc verstopt (geen grapje), zijn we wat gaan drinken aan het strand, Grieks gaan eten (eindelijk echt lekker eten) en nog een drankje gedaan.
Ook nog gezeur gehad over de hotelkamer, maar heb nu geen zin om daarop in te gaan. Misschien later.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: