Over doelen, middelen en New York

Over doelen...

Daar gaan we weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en de goede voornemens vliegen je weer rond de oren. Meestal zijn het inderdaad voornemens en blijven deze mensen zich dat ook het hele jaar voornemen, maar ik heb al een aantal contrete doelen voorbij horen komen. Het verschil met een voornemen? Er zit ook daadwerkelijk een plan achter. Een middel om het doel te behalen. Ik heb maar 1 doel: 2012 goed doorkomen. 366 dagen (ja, we hebben een schrikkeljaar) zonder mijn mannetje doorkomen. Ik vond de 89 in 2011 al moeilijk. Dus dat is mijn doel.

...middelen...

Een doel, want ik heb een middel. Namelijk planning. Op regelmatige interval iets leuks plannen. Kleine dingen waar ik naar kan uitkijken. Zoals het laten afmaken van mijn tatoeage, een dagje Sanadome, een weekend weg. Zodat ik in een toekomst naar een specifieke dag kan kijken en niet naar die lange leegte zonder Pat. Want dat is zwaar deprimerend kan ik je vertellen. Dus plan ik dingen. Dichtbij, maar ook ver weg, tot eind 2013 aan toe.

...en New York.

De New York Marathon 2013 om precies te zijn. Het is Klara's schuld. Na haar verjaardag begin november had zij van alle mensen -iemand met een vreselijke hekel aan hardlopen- het idee om samen de New York Marathon te lopen. Voor de kankerbestrijding. Ik keek haar aan alsof ze achterlijk was en mompelde iets van: "We kijken in het nieuwe jaar wel eens." Een paar weken later mailde ik haar: "Jij met je stomme ideeen, ik zit er nu ook serieus over na te denken ook :S" Vorige week hakten we de knoop door en toen we dit in de vriendenclub bekend maakten, bleek Erwin ook mee te willen doen en hij vermoedde dat zijn broer ook mee zou willen. Nog meer motivatie!

In februari gaan we een planning opstellen, wat wanneer hoever. Wat een uitdaging, wat een mooi doel om voor te rennen en wat een enorme kick als we over die finish komen! Want zonder twijfel, dat doen we zeker! Dus nu: Trainen, trainen, trainen!!!


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: