Auto in versnelling!!

Het is weer heerlijk winters weer aan het worden. Niet dat trieste donkere gemiezer, maar mooie blauwe luchten, krakend gras en bevroren sloten. De schaatsen kunnen weer uit het vet (of in mijn geval, eindelijk voor het eerst uit de doos).

Voor schaatsliefhebbers is het heerlijk. Voor autootjes wat minder. De ANWB heeft de drukste dag sinds jaren achter de rug. Accu's die er mee ophouden, deuren die niet meer open gaan en bevroren handremmen. Gelukkig heeft mijn kleine witte bolletje -even afkloppen- nog helemaal nergens last van. Hij loopt als een zonnetje met dit koude weertje. Nou neem ik natuurlijk wel voorzorgsmaatregelen. Rustig inrijden en krabbers en anti-vriesspuitflessen staan in de gang.

Laatst hoorde ik op tv dat je -om te voorkomen dat je handrem bevriest- je auto het best alleen in de versnelling kon zetten. Nou doe ik dat nooit. Alleen op de handrem. Waardoor ik er ook helemaal niet aan gewend ben om mijn koppeling in te trappen voordat ik de auto start. Dus als ik dan een enkele keer vergat om hem uit zijn versnelling te halen, werd ik 's ochtend wakker geschut met een KDNK! als Knut (zo heet mijn auto) stevig in zijn ankers schoot. Maar aangezien ik geen zin had om 's ochtends de wegenwacht te bellen, leek het me een goed idee om het versnelling-idee eens uit te proberen. Dat deed ik bewust, dus ik zou vast wel onthouden dat hij in de versnelling stond. Dacht ik.

Tot ik de volgende ochtend bijna mijn eigen voordeur eruit reed. Maar goed dat ik een lange oprit heb en een kleine auto.

Eigenlijk had deze blog moeten heten: Over vrieskou en waarom suffige mutsen hun eigen voorgevel eruit rijden. Maar dat werd zo'n lange zin.

Nu hangt er een post-it aan de voordeur: AUTO IN VERSNELLING!!!


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Anoniem zei

waarom verbaasd deze blog mij nu niet???? pa

Noortje zei

:p