Tuinieren met Noortje, deel 1

De afgelopen paar jaar ben ik heel wat in de tuin geweest. Ik hou van mijn tuin. Ik kan niet meer zonder mijn tuin. Maar ik heb nog nooit in de tuin gewerkt. Ja, een enkel keertje sjokte ik verplicht met de grasmaaier door de tuin, maar dat leidde er onherroepelijk toe dat Pat me maar weer naar binnen stuurde omdat hij vond dat ik het niet goed deed (en dat was niet waar, het waren hele mooie baantjes!) of te sjagrijnig keek (en dat klopte dan weer wel). Maar ja, nu moet ik het allemaal zelf doen.

En leuk dat ik het vind! Elk klein dingetje wat je doet, al is het blaadjes weghalen, je ziet meteen resultaat! Ik ben de afgelopen twee weken op mijn vrije dagen de tuin de hele boel aan het fatsoeneren en ik heb er echt plezier in. Officieel doe ik het vast niet goed. Volgens mij heb ik een aantal plantjes te vroeg gesnoeid en mijn manier om te kijken of lelijk uitziende dingen de winter overleefd hebben is door ze tot op de grond toe af te knippen en af te wachten of er iets (bij voorkeur mooiers) terug groeit. Tot nu toe heeft dat overigens wel gewerkt :)

Ondertussen beginnen de verhalen zich op te stapelen, maar ik wil beginnen met vandaag. *De zon wordt verduisterd, een X-files muziekje start* "Het snoeien van de dakplataan." *DumDumDum* Ok ok, zo dramatisch was het niet, ik heb de hele tijd hartelijk om mezelf gelachen, maar een crime was het wel.

Er waren al mensen die hadden aangeboden om te helpen. Maar eigenwijze ik heeft een snoeisnaartje en een trapje en "die boom wordt elk jaar gesnoeid, zo dik zullen die takken wel niet zijn." Dus vandaag begin ik enthousiast (op het ietwat wiebelige trapje) er op los te knippen (met het toch wel kleine snoeischaartje). En het begon goed. Tot ik er achter kwam dat sommige takken toch echt wel 3 vingers dik waren en het schaartje daar toch niet doorheen kwam.

Maar als ik iets wel ben is het volhardend en vindingrijk en als ik iets niet ben is het een opgever, dus ik was vastbesloten om die boom vandaag te snoeien. Het hek was van de dam toen ik in de schuur een handbijl vond. Zie je het al voor je? Ik, balancerend met 1 been op het trapje en 1 been op de tuinmuur, bovenlijf tussen alle andere takken gewrongen, er op los hakkend met een bijltje? Ik had een lol! Niet dat het werkte. Pas toen ik die tak verder had bewerkt met de bijl en het schaartje en er daarna flink aan ging trekken, brak hij af. YES! I rule baby! Toen moest ik er nog 2, maar als er 1 lukt, lukken er 3 ook.

Ik ben brak, bont, blauw en geschaafd, maar de boom is gesnoeid. Noortje: 1, Tuin: 0.

De (gesnoeide) boosdoener


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Jane zei

lol dit is echt hardcore tuinieren :)

Anoniem zei

nog even en "Rob's Grote tuinverbouwing" en Ëigen Huis en Tuin" zijn jou lifestyle-programma's! Heerlijk om je zo te horen/zien genieten. Pa