De Boekenwurm aan het hardlopen

Hardlopen is leuk. Maar eerlijk is eerlijk: Als je aan langere stukken toekomt ook best wel saai. Dit is buiten wat minder erg dan in de sportschool, maar na vijf minuten genieten van de vogeltjes en de wind door de bomen, begin ik me toch altijd lichtelijk te vervelen. Na een kwartier ben ik me stierlijk aan het vervelen en na een half uur kan ik niet meer omdat ik gewoon gaar ben van saaiheid. Eerst probeerde ik dit op te lossen door naar muziek te luisteren, maar dan ga ik op de maat van de muziek lopen, wat altijd te snel of te langzaam is. En dan moet ik ook elke week nieuwe muziek downloaden, omdat het anders alsnog saai wordt.

Maar ik heb er wat op gevonden. Namelijk luisterboeken. Het was in eerste instantie een uitprobeersel, dus ik probeerde het met een boek wat ik al kende en wat gratis te downloaden was: Het eerste verhaal van Sherlock Holmes (jup, een oudje :)). En het werkt!

Met luisterboeken had ik altijd het idee dat het heel saai is om de hele tijd naar dezelfde stem te luisteren, maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Met de gratis boeken zitten er af en toe wat mindere voorlezers tussen, het tweede gedeelte van Sherlock Holmes wordt door een hele irritante vrouw voorgelezen, maar zeker de officiele uitgaven zijn erg goed. Zo heb ik de Hunger Games eerst op luisterboek gehoord en daarna pas echt gelezen en toen hoorde ik steeds de stemmen van het luisterboek in mijn hoofd. Op een of andere manier is het bijna spannender om naar te luisteren dan om zelf te lezen.

Dat heeft ook positieve invloed op mijn hardloopprestaties. Want als ik bij het eind van mijn rondje ben, maar nog net niet aan het eind van het hoofdstuk... tjsa, ik ben misschien wel heel moe, maar het is toch wel heel spannend. Dus dat kleine stukje kan er ook nog wel bij :)


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Fabio zei

Hier ook hoor. Even los van het ritme kan een nummer ook opeens tegenstaan. Ik luister hele hoorcollege's, podcasts en luisterboeken tijdens het lopen. Maar niet altijd, want zo nu en dan zijn die vogeltjes(en rustig denken ook erg fijn) ;-)

Noortje zei

Daar heb je gelijk in, Fabio, soms is rustig nadenken ook wel eens heel lekker. Maar niet te vaak :)