Over opengebroken autootjes

Soms heb je van die dagen...

Dat je op een mooie zonnige woensdag thuiswerkt en besluit om 's ochtends even lekker tussendoor een rondje door het natuurpark te rennen. Dus pak je je auto, kachelt daarheen, parkeert je schattige autootje en gaat aan de wandel. Als je dan na een half uurtje stevige inspanning weer terugloopt naar de parkeerplaats, pak je je sleutel uit je achterzakje en...

Daar zit je sleutel dus niet meer.

Dan sta je daar, in een afgelegen natuurpark en een verloren autosleutel. Dus teruglopen, kijken of je nog ergens je sleutel kan terugvinden. Wat uiteraard niet lukt. Nou ja, dan loop je maar dat eind terug naar huis, om je reservesleutel op te halen en iemand je naar je auto te laten brengen. Oh... maar je huissleutel ligt ook in je auto? Nou ja, dan moet je maar iemand bellen die een reservehuissleutel heeft. En die is niet thuis?

Dan heb je een probleempje. En dat gebeurde mij dus.

Ik zocht het nummer van de dealer op in mijn telefoon (lang leve de smartphone!): "Ja, goedemorgen, het klinkt misschien een beetje vreemd, maar breekt u ook in in autos?" Ik moest een ander nummer bellen, daar gaven ze aan iemand te sturen, belden ze vervolgens terug dat ze dat niet konden doen en verwezen ze weer terug naar de dealer. Kastje, Muur, anybody??

Ondertussen had ik al met Zusje gebeld, die mijn nummer aan Maurice (die is automonteur) had gegeven en die vervolgens zijn collega stuurde om mijn mooie bolletje te mishandelen. Deze ging open, ik kon mijn spullen pakken, liet me naar Zusje brengen die me -via huis en reservesleutel- weer terugbracht.

En zo kwam het dat ik op iets wat een heerlijk rustig dagje had moeten worden, om kwart voor 10 naar het natuurpark vertrok om hard te lopen en 4 uur later eindelijk weer met auto en al thuis was...


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Jane zei

Poeheej! maar het is je gelukt :)

Anoniem zei

Het duurt even, maar dan heb je ook wat?! ;)
X uwer maxima