Tuinieren met Noortje, deel 2

Aflevering: De Plantenbak

Een groot deel van de tuin bestaat uit gras, met langs de zijkanten lage, zelfgemaakte plantenbakken. Nou is er zo'n hoekje naast het huis waar het gras gewoon niet wilt groeien, dus hebben het twee jaar terug gewoon maar weggehaald, zonder enig idee wat er voor in de plaats zou komen. Het werd uiteindelijk het "transitietuintje", een plek waar we overgebleven plantjes neerzetten tot we een beter plek voor ze vonden. De meeste van die plantjes waren eenjarig en hebben intussen het loodje gelegd, dus was het een door onkruid overwoekerd stuk niemandsland geworden. Met één mooi plantje.

Nou wil ik al zolang ik me kan herinneren een Japanse kersenboom. En dat is daar een heel mooi plekje voor. Maar dan moet daar wel eenzelfde soort plantenbak komen. Mocht het nog niet duidelijk zijn, de bestaande plantenbakken zijn dus niet zelfgemaakt door mij. Maar het principe was niet zo moeilijk, dus ik ging met liefde de uitdaging aan.

Wat ik verwacht had:
1. De boel opmeten en bedenken hoeveel balken ik nodig heb en op welke lengte.
2. Iemand ritselen met een grote auto en op weg naar de Gamma
3. De balken op maat laten zagen
4. De gezaagde balken passen prima in de auto en op weg naar huis
5. Balkjes zijn op maat, Noortje hoeft ze alleen nog maar in elkaar te schroeven (op zich al een hele uitdaging aangezien ik nog nooit een boormachine heb vastgehouden, maar ik verwacht daar niet al te veel problemen mee).

Hoe het liep:
1. De boel opmeten en bedenken hoeveel balken ik nodig had en op welke lengte
2. Iemand ritselen met een grote auto (Zusje) en op weg naar de Gamma
3. Half uur wachten voor de zagerij
4. "Oh, maar wij zagen alleen maar plaatmateriaal. Geen balken."
5. Ik bedacht: 390 cm lange balken passen zeker weten niet in de auto.
6. Herberekenen.
7. Terug om 300 cm lange balken te halen
8. Afrekenen
9. Realitycheck: 300 cm lange balken passen ook niet in de auto
10. 10 minuten met een sjagrijnig hoofd nadenkend naar de auto en de balken staren.
11. Ajax-sjaaltje op het dashboard tegen beschadigen, alle balken voorzichtig neerleggen
12. Vloeken omdat ze alsnog uitsteken
13. Bedenken hoe we de achterklep dichten zouden houden
14. 10 minuten klooien om een tasje te gebruiken als dichthoudmechanisme
15. Noortje achterin de auto, naast de balken, in de illusie dat ze balken wel zou kunnen tegenhouden als ze besloten tijden het rijden uit de auto te vallen
16. Balken uitladen

Waar ik nu dus nog het meest van baal: Ik moet die krengen verdorie nog zelf op maat gaan zagen ook! Waarschijnlijk wordt de volgende aflevering van Tuinieren met Noortje: De plantenbak en de missende vingers. Wish me luck!


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Anoniem zei

Maar als ze af zijn, dan ben je alle frustraties vast vergeten :)
X C

Noortje zei

Ja idd! En paps kwam net een electrische, dummyproof zaag brengen, dus het zagen gaat ook helemaal goed komen... hoop ik ;)