Tuinieren met Noortje, deel 3

Aflevering: Het kleine meidje met het grote gereedschap

Ik kan ondertussen wel een soort van Eigen huis en tuin beginnen. Ik zie het al helemaal voor me, dat heerlijke suffe Eigen huis muziekje en in plaats van Nico komt Noortje in beeld. Korte spijkerbroek, zwart shirt, veiligheidsbril en powertools. Ik vind em leuk!

Maar goed, om bij het einde te beginnen: De plantenbak is af. Je ziet het, het is niet De plantenbak en de missende vingers geworden. De vingers zitten er allemaal nog aan. De tenen ook. Neus, ogen, oren, handen, allemaal check. Goede voorbereiding is het halve werk, dus ik had de werkbank uit de schuur getrokken, alle mogelijke benodigdheden netjes bij elkaar gelegd en de gebruiksaanwijzing van de zaag en de boormachine gelezen. En meten is weten, dus ik had van te voren ook al alles uitgetekend op een papiertje.

 Een goed begin is het halve werk


Het zagen ging als een tierelier. De eerste snede was een beetje eng, de tweede al wat minder en daarna vond ik het gewoon leuk (ja echt, ik ontdek allemaal nieuwe kanten van mezelf). En voor ik het wist was het zagen gebeurd. Toen moest er nog geschroefd worden. En dat was toch een stuk tricky-er dan ik verwacht had.

Ten eerste had ik verwacht dat je 10 cm lange schroeven gewoon zo in zo'n balk kon schroeven. Vurenhout is niet zo hard toch? Die aanname klopte al niet, dus zat ik daar, met een balk en een muurvast zittende, uitstekende schroef (ok, dat wordt de onderkant van de plantenbak). Dus eerst gat boren, dan schroef.

Ten tweede had ik niet goed genoeg nagedacht over het feit dat al die verschillende balkjes niet op hetzelfde punt vastgeschroefd kunnen worden. Dus zat ik halverwege vertwijfeld te bedenken waar ik dat schroefje dan wél ging plaatsen.

Ten derde had ik de verschillende zijden verkeerd in elkaar gezet, dus kon ik de boel weer uit elkaar halen. (dat was gewoon een domme actie)

En last but not least had ik er niet echt bij nagedacht dat al die balken samen toch wel erg zwaar zijn en ik die dus niet op kon tillen om op de juiste plaats te leggen. Dus stukje bij beetje geschoven, geduwd en getrokken tot ie uiteindelijk op zijn plek lag.

Is de plantenbak mooi geworden? Jazeker. Zo perfect en precies als Pat het zou doen? Uh nee. He, ik had nooit gezaagd, je mag niet verwachten dat het een perfect recht balkje blijft! Maar gezien het feit dat dit mijn eerste klusproject was, is het een hele nette plantenbak geworden. En ik voelde me gewoon supercool terwijl ik daar stond te boren, zagen en schroeven. Pat had me superschattig gevonden: Het kleine meidje met het grote gereedschap :)

You wanna mess with me?! Huh?! Make my day, punk!


------
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

4 reacties:

Anoniem zei

Patrick had hem niet mooier kunnen maken. Ik ben hartstikke trots op je en ik weet bij wie ik moet zijn om te klussen.

Anoniem zei

Als het app dan verkocht is, weten we je te vinden voor project "nieuwe tuin". :-D
Topper die je bent!!
X C

Jane zei

Vet stoer!
Ben trots op je!

knuf non

Noortje zei

Thanks lieverds! (K)