Nostalgie

Ik heb de neiging om in moeilijke tijden terug te grijpen naar de dingen waar ik goede herinneringen aan heb. Toen het leven nog simpel was en ik nog bij lange na niet volwassen. Dingen waar je gewoon ongecompliceerde goede gevoelens bij krijgen, waarbij je denkt: "Oh, vroeger leek dat zo veel echter! Wat grappig!" of waarbij je het gevoel van knus op de bank met de familie zitten nog zo levendig voor de geest kan halen.

Zo werd mijn jeugdmuziek uitgebracht in de o-zo-superslechte jaren 90. Ik kan nog steeds helemaal blij worden van Charly Lownoice en Mental Theo, Captain Jack, 2 Unlimited. Oud, fout, maar toch... ook goud. Omdat ik en mijn vriendinnen daar vroeger keihard op meebléerden en die brave schoolfeestjes bol stonden van dit soort muziek.

Met films en series is het tijdperk wat breder. Series vallen vooral in the 90s: Star Trek TNG, Voyager (ik heb een major girl crush op Seven of Nine) en La femme Nikita sieren mijn recente downloadlijsten. Films komen vooral uit de jaren 80. Wat op zich vreemd is, aangezien ik die nauwelijks bewust heb meegekregen. Maar toch, ik ben gek op die klassiekers.

En klassiekers mogen het genoemd worden. Neem bijvoorbeeld Labyrinth: "You remind me of the babe. The babe with the power." "You have no power over me!" en natuurlijk die o zo foute David Bowie. Nog niet zo lang geleden heb ik die weer eens gekeken en ik heb genoten van begin tot eind.

Net zoals Highlander nog steeds een van mijn favoriete films ooit is. En wat dacht je van Terminator? Of Ghostbusters? Heerlijk heerlijk heerlijk! Met reden klassiekers. Ze zijn nog steeds leuk, goed of eng. En er zullen vast meer van dit soort films zijn waar ik nog niet aan heb gedacht. Mochten jullie nog tips hebben hoor ik ze graag. Zodat ik me verder kan onderdompelen in nostalgie.

Ach ja, vroegah.....
Update: 
Vergeet ik zomaar Star Wars! De eerste 3 (of eigenlijk de laatste, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Die met Han Solo.) Damn, ik ben best wel een beetje een nerd...

Update 2:
Erwin had er nog paar: The Neverending Story en ET. Hoe kon ik die nou vergeten!?


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Jane zei

omg!!! labyrinth!! ik hou dr van! en Dirty Dancing!

malu zei

Muziek jaren 90: Party Animals!! En qua films vind ik Jaws wel in het rijtje thuishoren (maar dan zitten we alweer in de jaren 70 ;-)). En Batman. En misschien nog - afhankelijk van je smaak - wat kinderseries, zoals Ovide, de Snorkels en Boes?