Aanstelleritis?

De afgelopen week zat ik een beetje in de lappenmand: een zeurende knie, een ontstoken teengewricht en algehele lijfellende. De knie is een bekend zwak punt, de lijfellende is stress (zeggen ze), maar de auwie teen was nieuw.

Ik voel me altijd een beetje een aansteller als ik naar de huisarts ga. Daar heb ik geen reden voor, aangezien hij me altijd serieus neemt, maar toch. Het helpt ook niet dat als ik dan uiteindelijk een afspraak heb gemaakt, de klachten ineens verdwenen zijn, of op zijn minst toch zijn gehalveerd. Als ik ze dan toch nog steeds heb, zijn het zulke vage dingen, komt er niks uit de onderzoeken en wordt het dus toegeschreven aan stress. Vaak heb ik dan ook echt stress, dus is het lastig om daar tegenin te gaan. Zeker wanneer de problemen uiteindelijk vanzelf weer verdwijnen en nooit meer terugkomen. Dus voel ik me een nog grotere aansteller als ik de dokterspraktijk weer verlaat.

Nou ben ik wel een stiekeme hypochonder. Ik ga er zelden voor naar de dokter, vandaar het stiekeme, maar er zijn een paar dingetjes waar ik bang voor ben en zodra ik ook maar iets heb, denk ik dat het dát is. Stiekeme algehele paniek. In die paniek ga ik googlen. En waar in de meeste gevallen geldt: "Google is your friend", is dat bij ziektes en symptomen absoluut niet het geval. Je gaat dood. Standaard. Of je gaat een leven van chronische ellende tegemoet. Het is in ieder geval heel, heel slecht, en waarschijnlijk nog zeldzaam ook. Mocht je ergens last van hebben: DO NOT GOOGLE!

Maar goed, meestal verdwijnen de klachten voordat ik genoeg van mijn paniek ben bijgekomen om de dokter te bellen en vergeet ik weer waar ik bang voor was (aansteller!) en als ik dan toch naar de dokter ga, blijkt het teentje gewoon overbelast te zijn (aansteller!).

Hmmm, heb ik toch wel ergens last van: Chronische aanstelleritis...


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

3 reacties:

Astrid zei

Je zal er maar last van hebben..... :-) xx

Anoniem zei

Idd....do not Google! :)
X C

Anoniem zei

Herken ik volledig! =)