De avonturen van een hardloopster

Toen een oud-collega begon met hardlopen, trof hij op zijn eerste poging een half ontkleed stelletje in de bosjes aan. Zulke leuke verhalen heb ik niet, maar tijdens de uurtjes lopen maak je toch menig gebeurtenis of opmerking mee.

Zo kwamen Klara en ik tijdens ons maandagse rondje een politieauto tegen op het fietspad. Op zich niks bijzonders, tot deze achteruit de fietsbrug op- en overreed en vervolgens, nog steeds achteruit, het zigzaggende fietspad volgde tot halverwege. Daar was blijkbaar iemand onwel geworden, gezien de ambulance die er al stond. Tot op de dag van vandaag hebben we nog geen idee waarom ze achteruit reden. Stoerdoenerij? Stijve nek? Probleem met straatje keren? Angst voor vooruitgang?

Beestjes zijn altijd leuk. Regelmatig moet ik een sprintje inzetten wanneer er weer eens een hond in mijn kuiten wil gaan hangen, ik heb een keer bijna mijn nek gebroken over een overstekende kat en een paar weken terug werd mijn weg versperd door deze familie:


Ook de opmerkingen zijn niet van de lucht. Soms zijn het hormonale uitspattingen, maar de meeste zijn in de trend van: "Zo hard ga ik niet hoor!", "Goed bezig!", "Je mag mijn hond wel meenemen!" of "Je gaat sneller met de fiets hoor!", of zoals afgelopen zaterdag: "Moet je niet in Londen zijn?".

Laatst kwam ik op een van mijn lange stukken een jongetje tegen die zijn hond uitliet. Terwijl ik langshobbelde, stak hij zijn arm omhoog en riep: "Kijk mevrouw, ik heb een lieveheersbeestje!" Nadat ik bekomen was van de schrik (mevrouw! uch!), riep ik terug: "Goed op passen hoor, die brengen geluk!" Dat zou hij doen en ik vervolgde mijn weg. Niet veel later kwam ik hem weer tegen op de terugweg. "Mevrouw, u kwam net toch ook langs?" "Ja. Heb je je lieveheersbeestje nog?" "Nee, die zat op mijn vinger en toen vloog ie ineens weg!" Ik hobbelde langs. "Maar ik ga een nieuwe zoeken hoor!" riep hij me na. "Doe dat!" riep ik. Hij zwaaide. "Daag mevrouw."

Dat zijn de grappige momentjes.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Jane zei

Ooooow die zwaantjes zijn uber cute! En dat jongetje ook :-) Leuheuk!

Anoniem zei

Herkenbaar ( mevrouw....) "U" is ook zo'n feestnummer
Haha, we worden oud....
Leuke blog weer!

X C