Noortje Fysiotherapoortje

Ik ben al een hele tijd aan het nadenken over wat ik nou wil doen met mijn leven. En met een hele tijd bedoel ik eigenlijk: jaren. Ik wilde iets met sport, of bewegen, maar absoluut niet leraar worden. En in die jaren kwamen er wel ideetjes langs, maar niks wat goed genoeg was om ook serieus op te pakken, de prive-situatie was er niet naar en ach... zoals het nu is, is het toch prima?

Tot een paar maanden terug. Het bedrijf waar ik voor werk begon toen met drastisch reorganiseren. Deze keer ontkwam ook mijn afdeling er niet aan en het was een paar weken lang onduidelijk hoeveel mensen er weg moesten en wie dat zouden zijn. Gezien mijn geweldige geluk van de afgelopen jaren (ahum) ging ik er dus maar van uit dat ik boventallig zou worden.


Dat was het moment waarop ik dacht: "Ok, als ik dan toch op zoek moet naar iets anders, dan is NU het moment om te kijken wat ik echt wil en daar voor te gaan." Uitgangspunt was dus sport en bewegen, zover was ik al. Sport viel eigenlijk al redelijk snel af. Het leukste wat ik daar mee kon doen (vond ik) was personal trainer worden en naast het feit dat ik eigenlijk niet "verplicht" intensief met sport bezig wil zijn omdat ik bang ben dat het van mijn hobby een verplichting maakt, wil ik mensen helpen met beter/pijnloos bewegen, niet met afvallen. Hmmm.... Pijnloos bewegen.... dat heb je toch fysiotherapeuten voor? Hmmm..... That's it!


Fysiotherapie dus. Daarna volgden nog lange interne debatten, ruzies, twijfels, enthousiaste preken en dergelijke.  "Zal ik wel..." en "Maar wat als...". Ik stelde de beslissing nog even uit tot het moment waarop op het werk meer bekend was. Want als ik mocht blijven, hoefde ik toch eigenlijk niks anders te zoeken toch? Toen mocht ik blijven (Hell! Ik heb ook eens mazzel!). En een van de eerste dingen die ik dacht was: "Oh, maar nou kan ik geen fysiotherapie doen." Wat natuurlijk onzin is, want als ik een opleiding met een andere baan kan combineren, kan het ook met mijn huidige baan. Toen ik me dat besefte was de knoop doorgehakt.


Nou duurt het bij mij vaak even voordat ik daadwerkelijk grote beslissingen neem (denk, denk, twijfel, twijfel, wel, niet, en weer overnieuw), als ik ze eenmaal genomen heb gaat het snel. 
Dus vrijdag kreeg ik de brief binnen: Je bent toegelaten tot de deeltijdopleiding HBO Fysiotherapie aan THIM Hogeschool voor Fysiotherapie. Whoehoe!!

Nu wordt het geestelijk voorbereiden op eind augustus....-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Jane zei

AWESOME!!!

Anoniem zei

Topper!!

X C