Over snotterende meisjes langs de A6

Twee weken terug dacht ik nog: "He, ik heb al een hele tijd geen schade gereden. Goed bezig!" Dat had ik natuurlijk niet moeten denken. Of ik had op zijn minst moeten afkloppen. Maar ja, dat had ik niet gedaan, dus was het onvermijdelijk dat ik vorige week dus... eh.... ja.... mijn auto in de prak reed.

Ik heb iets met stilstaande dingen, dat was al bekend. Deze keer was het ook een stilstaand object, hoewel deze keer wel een auto. Met iemand erin. Op de A6. Oftewel, ik was die kneus in de file die net te laat op de rem trapt en vervolgens op zijn voorganger duikt.

Jullie weten ondertussen dat ik nogal gevoelig ben als het gaat om schades aan mijn bolletje (mocht je het vergeten zijn, een kleine herinnering: "IK KAN ECHT NIET RIJDEN!!") Dus nadat beide auto's op de vluchtstrook stonden, de bestuurder voor me was uitgestapt en ik -me compleet een ongeluk geschrokken (jaja, haha...)- naast de auto stond, ontvouwde zich het volgende scenario:

Ik, tegen mijn slachtoffer: "Oh shit, sorry, sorry, sorry!"
Na het zien van mijn schade: "OOOHH!!! MIJN AUTOOTJE!!!"
Terug naar mijn slachtoffer: "Oh, sorry, sorry, sorry!"
Terug naar mijn auto: "Ooohhh neeeeee! MIJN AUTOOTJE!!!"
Mijn slachtoffer haalde zijn schouders op, wees naar zijn trekhaak waar wat witte verf op zat, meldde dat er met zijn auto niks aan de hand was (ik kreeg de indruk dat hij dat al eens had gezegd) en hij vond het wel prima.
Ik haalde opgelucht adem: "Echt waar? Oh gelukkig. Dat scheelt. Echt waar?"
Waarna ik mijn eigen gekreukelde motorkap, kapotte koplamp en gescheurde bumper weer in ogenschouw nam: "Ohhhh. MIJN AUTOOTJE!!!!"

Ik had mazzel dat mijn slachtoffer zo aardig was, anders was het hek van de dam geweest. Ik was al zo zielig, zo snotterrend langs de snelweg. Maar gelukkig reed het bolletje nog, dus werd ik tot het eerst volgende tankstation begeleid door mijn slachtoffer (om te kijken of ik verder nog hulp nodig had. Ik zei toch: Aardig!) en daarna vervolgde ik mijn weg naar huis. En door naar de schadehersteller. Hallo... daar ben ik weer...

Ondertussen in mijn kleine Ka-tje al weer bijna gerepareerd. Onder de motorklep was gelukkig weinig beschadigd en werd de initieel geschatte schade van €3000,- (IEK!) bijgesteld naar €2100,- (iets minder IEK!), maar ik ben blij dat ik goed verzekerd ben. Waaschijnlijk kan ik woensdag de weg weer onveilig maken. Uh... nou ja.... niet onveilig natuurlijk.... echt niet. Beloofd.
Hoop ik...


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: