It's electrifying!

*pieppiiieeeep*

"Huh?" Ik wring een oog open. Hmmm... niks. Oog valt weer dicht.

*pieppiiieeeep* 
*pieppiiieeeep* 
*piep- piep- pieppiiieeeep* 

"What the...?" Twee ogen open, mijn hersenen beginnen wakker te worden. Waarom slaan mijn huistelefoons op hol? Hoe laat is het eigenlijk? Ik draai me om en kijk op mijn wekker. Leeg. "Huh." Langzaam beginnen mijn hersenen op normale kracht te draaien (hoor je de radertjes kraken?) en het dringt eindelijk tot me door. "Ah nee he." Stroomstoring. Vandaar de op hol geslagen telefoons, die beginnen te piepen zodra ze op het stroom komen en blijkbaar was het net een moment wel/niet/wel/niet.
En zo begon afgelopen zondag om half 7 mijn dag.

Het eerste wat de meeste mensen dan doen is de meterkast opentrekken. Het eerste wat ik doe is de meterkast bereiken: Schoenen weg, jassen weg, rekjes en kapstok weg. Daarna pas de meterkast opentrekken. Hmmm... Alle schakelaars staan goed, he, de digitale meter is ook uit. Zal de rest van de buurt er ook last van hebben dan?

Nou is dat een beetje lastig controleren om half 7, je kan tenslotte moeilijk zo vroeg bij je buren aanbellen (nog even afgezien van het feit dat de bel ook elektrisch is, maar daar dacht ik achteraf pas aan). Nou ja, dan maar zonder die wetenschap de netbeheerder bellen. Dat duurde even (het bureau waar je de eerste aanmelding doet was aan het knooien) en terwijl ik dat buiten aan het doen was, kwam de overbuurman naar buiten: "Heb jij stroom?" Gelukkig, het ligt niet aan mij.

Eerst hadden alleen de 4 huizen op de hoek er last van, maar uiteindelijk zal het hele blok zonder strook. En dat zou dus tot half 4 gaan duren. Inderdaad, op de warmste dag van het jaar had ik geen stroom. Ik zat lichtelijk in de piepzak over de inhoud van mijn vrieskist.

Tja, en wat ga je dan doen? Het standaard entertainment heb je niet en ook mijn laptop had prik nodig. Mijn mobiel had bijna prik nodig, dus daar durfde ik ook niet te veel mee. Ik durfde niet weg voor het geval ik de koelkast moest evacueren en ik had geen zin in het herlezen van een van mijn boeken. Wat nuttigs dan. Wasjes draa... oh nee. Stofzui.... oh. Uh...

Ik heb nu heel mooi onkruidvrij terras.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: