Nog steeds een harige kwestie

Vorig jaar schreef ik dat ik mijn haar zou laten groeien. And so I did. Niet dat ik nu lang haar heb. Nee zeg, hoe kom je daar nou bij? Dat is wel heel optimistisch (had ik al verteld dat ik optimistisch was? Dat was ik dus.). Blijkbaar kan je haar nog zo snel groeien, het duurt heeeeeeeel lang voordat stekeltjes zo lang zijn dat je ze op zijn minst een beetje in een soort-van-staartje kan wegwerken.

Gelukkig is het intussen wel dat lelijke wat-moet-ik-in-godsnaam-met-dit-haar-stadium voorbij. Het past min of meer in een staartje (een mini, dat wel, maar toch) en als ik er niks mee doe is het nu lang (en dus ook zwaar) genoeg om gewoon plat te blijven in plaats van recht overeind te gaan staan. Als ik nu mijn bed uit kom lijk ik in ieder geval niet meer op een ragebol.

Het bevalt me eigenlijk best goed, dat wat langere haar. Ik ben er nog niet, maar het past wel bij wie ik me voel. Daarbij vind ik het een heerlijk gevoel als mijn haren wapperen in de wind. Noortje, je haar danst. Zoiets.

Het heeft ook nadelen. Korte haren spoelen namelijk gewoon weg met het douchewater. En ze zijn als ze uitvallen ook niet zo zichtbaar. Langere haren verstoppen putjes en kom je echt o-ver-al tegen. Dat ben ik niet gewend. En het kriebelt in mijn nek. Ook wat minder.

Maar wat ik nog het ergste vind? Langer haar heeft ook bijwerkingen. Ja echt. Is het je wel eens opgevallen dat vrouwen altijd met hun handen door hun haar gaan? Vast wel. Ik deed dat nooit. Waarschijnlijk omdat ik dan vast zou komen te zitten in mijn beton-gel, maar toch. Nu wel. De hele tijd. Ik betrapte me er laatst op dat als iemand me iets vraagt en ik daarover nadenk, dat ik dan achterover leun en mijn haar naar achter trek tot een staartje. Ik veeg de hele tijd de lokken uit mijn gezicht en als ik bij het dansen loop uit te hijgen haal ik mijn hand door mijn haar waar ik voorheen mijn shirt recht trok.

Tijdens het schrijven van dit blog heb ik ondertussen al zo'n 5 keer mijn hand door mijn haar gehaald. Dat wordt nog wat als het echt lang wordt. Als ik dramatisch mijn haar over mijn schouder ga gooien, hou me dan alsjeblieft tegen ok?


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Jane zei

Of met plukjes spelen en ze rond je vingers draaien :-)

Noortje zei

Oh NOOOO... ook zo erg :)