Daar wordt aan de deur geklopt

De Sint is weer in het land. Daar kwam ik helaas pas achter toen ik tijdens het boodschappen doen in het centrum struikelde over de kinderen en door Pieten werd bekogeld met pepernoten. Ook meteen een wake-up call, want Sinterklaas komt namelijk ook elk jaar langs bij de familie Merks. Omdat hij zelf natuurlijk veel te druk is om alle families zelf langs te gaan (en de hoeveelheid Pieten raakt natuurlijk ook wel eens op) heeft hij de Merksjes en aanhang ingeschakeld om onderling zelf het heerlijk avondje te regelen.

De Merksjes doen dit door lootjes te trekken, waarna vervolgens voor de betreffende persoon een cadeautje wordt gekocht, een gedicht wordt geschreven en als er veel inspiratie is zelfs nog een surprise wordt gemaakt. Het zou je verbazen hoeveel geïnspireerde dingen er langskomen: Van konijnenhokken tot skelters, van tankdopstickers ("Heb je de juiste brandstof?" "Zeker weten?") tot volledig functionele dwangbuizen. Het verzinnen van de surprise en het schrijven van het gedicht is voor mij vaak al de helft van de lol.

Iedereen weet dat het er aan zit te komen. Elk sms-je of appje wordt afgesloten met de vraag: "Wie heb je nou?" of "Heb je mij?" Iedereen is subtiel aan het vissen naar cadeauwensen of domme dingen die iemand gedaan heeft (mijn pa wat minder subtiel: "Ik zeg niet dat één van ons jou heeft, maar kan je een wensenlijstje naar ons toe sturen?"). Dus het leeft absoluut binnen de familie.

Waarom... vraag ik me dan af... is het zo dat de dag van te voren (wat! soms zelf de ochtend van te voren) ineens IEDEREEN in de stress schiet? Facebook loopt vol met "SHIT!!!! Morgen Sinterklaas en ik moet nog een gedicht schrijven!!!" en ineens komen mensen er achter dat hun printerinkt op is. Algehele Sinterklaas-paniek.

Zou het deadlinewerken dan toch in de familie zitten?


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

1 reacties:

Anoniem zei

Ik ben altijd subtiel!!! Ik vraag alleen maar de lijstjes als intermediaire van Sinterklaas. Heb je dat proberen duidelijk te maken, maar ja ALS ik je had dan heb ik nu meteen een leuk idee! Tot zondag als de stress toeslaat. pa