Hammie de Hoofdeloze Hamster

Soms heb je van die gesprekken. Van die compleet zinloze, maar broekpis-hilarische gesprekken. En soms leiden die ook nog tot iets. In dit geval tot het winnen van een Oscar voor beste film. Tenminste één, maar waarschijnlijk 3. En het gaat bij jullie ook leiden tot de overtuiging dat er ergens een steekje los zit in mijn hoofd. Dat ook.

Want ik ben -met behulp van een collega  die gezegend is met een even grote imagination- bezig met het script voor 3 films. Nou ja, eerst alleen nog de samenvatting van de eerste film, maar er is genoeg inspiratie voor meer. We starten met een romantisch drama, in deel twee gaan we verder met het avontuur en in deel 3 wordt het een horror. Daarna is de hoofdpersoon dood, dus ik verwacht dat het bij een trilogie blijft.

Want de hoofdpersoon... dat is onze grote inspiratie. Dat is namelijk Hammie. Hammie the Headless Hamster. In het heel fout Nederlands vertaald naar Hammie de Hoofdeloze Hamster. En geloof het of niet... Hammie is een hamster, van middelbare leeftijd, en Hammie heeft geen hoofd. Nee. Helemaal niet. Hammie heeft zijn hersens in zijn kont zitten en dingen zoals ademhalen en eten doet hij uh... via andere kanalen. Dus Hammie is ernstig depressief. Begrijpelijk.

Nadat hij jarenlang heeft gevochten tegen zijn depressie besluit hij op een dag een eind te maken aan zijn leven door zichzelf op te hangen. Maar ja, hij heeft geen hoofd. Dus hij blijft niet hangen. Hij valt en raakt bewusteloos, waarna door een alerte voorbijganger een ambulance wordt gebeld en Hammie in het ziekenhuis beland. Daar wordt besloten hem in een psychiatrische kliniek op te laten nemen. Daar ontmoet Hammie Humuhumunukunukukuapua, de aantrekkelijke cavia die zijn behandelend arts blijkt te zijn... En daar komt de romantiek met alle bijbehorende drama om de hoek kijken. En een drama wordt het, want tenslotte... Hammie is misschien wel een geweldige hamster, maar wie wil er nou intiem worden met iemand waarbij zijn ingang hetzelfde is als zijn uitgang? Enfin... je snapt de obstakels die zij tegenkomen.

Ik zeg het je. Oscar-winnend materiaal. Ik ben al aan het oefenen op mijn charmant huilebalkerige acceptance speech...


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

1 reacties:

malu zei

Snel Pixar Animation Studio's bellen voordat ze er met je concept vandoor gaan! ;-)