Altijd eerst jezelf voorstellen

Ik maak er wel een beetje een grapje van, maar het lijkt wel hip te worden. Vreemdgaan. Het hele verschijnsel van de open relatie was al in de mode aan het komen. De mens zou tenslotte niet gemaakt zijn voor monogamie en het zou zo veel beter beter zijn voor je relatie als je er met goedkeuring van je wederhelft iemand anders op na zou mogen houden. Ikzelf kan me hier absoluut niet in vinden, trouw én bezitterig persoontje als ik ben, maar ok... als beide kanten van het stel dit prima vind, wie ben ik dan om dat te veroordelen? Ieder zijn ding zullen we maar zeggen.

Maar dat begint een beetje door te slaan. Want niet alleen de open relatie wint terrein, zijn grote boze broertje Vreemdgaan lijkt nu ook helemaal in te worden.

Zo trok ik al in verwondering mijn wenkbrauwen op bij het lezen van een artikel in de Telegraaf waarboven heel groot prijkte "Vreemdgaan is niet zo erg". Dat bleek bij het daadwerkelijk lezen van het artikel iets genuanceerder te liggen, maar het knaagde toch een beetje aan me. Nog geen uur later zat ik in de auto. Nietsvermoedend radio te luisteren. En daar was ie. De reclame van Victoria Milan... "Herleef de passie, begin een affaire.". Niet veel later die week, waarin ik werd platgebombardeerd met Victoria's hartstochtelijke verzoeken om discreet naast de pot te piesen, begon Second Love me hetzelfde te vragen... want "Flirten is niet alleen voor singles."

What the fuck!

Het is dat de meeste mensen die ik ken er net zo tegenaan kijken als ik, maar anders had ik gedacht dat de wereld gek was geworden. Sinds wanneer is het normaal om vreemdgaan te promoten? Sinds wanneer is vreemdgaan normaal? Ik snap het niet. Ik snap vreemdgaan niet. Dat je achter de rug om van iemand waar je van houd (daar ga ik dan maar even vanuit aangezien je er een relatie mee hebt) met een ander gaat lopen klooien vind ik gewoon niet kunnen. Dan kan je nog zo dronken zijn, zo eenzaam, zo onschuldig want je werd verleid... shit... er is geen excuus! En dat het nu ook nog gepromoot wordt, schiet me echt volledig in het verkeerde keelgat. Ik ben het eigenlijk nooit eens met de SGP, maar in dit geval ben ik het ermee eens dat dit gewoon niet kan.

Ik zeg platstampen en in de fik steken die handel.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

1 reacties:

malu zei

Ik wist dat er al apps bestaan die snelle, 'anonieme' seks promoten, maar dit gaat wel ff een stapje verder idd! Al die hedonisten die hun daden denken te kunnen goedpraten onder het mom van 'je leeft maar één keer'... buiten dat je er iemand mee kan kwetsen en het vertrouwen beschadigt, levert het op de lange termijn toch ook helemaal NIKS op?

Zo'n initiatief past trouwens wel in de tendens dat het tegenwoordig allemaal maar extremer moet, zonder dat er echt goed over de gevolgen wordt nagedacht... maar gelukkig zijn er nog genoeg mensen die wél genoeg verstand en inlevingsvermogen hebben...

Vraag me wel af hoe groot die markt dan is, maar als je er zo over nadenkt is het eigenlijk al bizar genoeg dat die er überhaupt is.