De dood van Ms. Deadlinewerker?

Zijn jullie al bekend met Ms. Deadlinewerker? Ms. Deadlinewerker is degene die een dag voor het tentamen nog even de boeken uit de kast trekt om de samenvattingen door te lezen. Of die de middag, wát!, avond voor de deadline van inleveropdracht er nog achter komt dat de inkt van de printer op is of dat de laptop het begeeft. Maar die wel altijd de zevens en achten haalt op haar tentamens en dus ook niet echt de behoefte heeft om een verandering in dat systeem aan te brengen. Die toevallig ook op dit moment ook dit stukje zit te schrijven.

Ja ik! Hallo. Aangenaam.

En nu mogen jullie meteen weer afscheid van haar nemen. Want langzaam maar zeker, geloof het of niet, is ze het loodje aan het leggen. Ja echt! (Pap, niet lachen.) Aan het begin van de opleiding begon ze al een klein beetje naar de achtergrond te verdwijnen. De inleveropdracht was zeker een dag van te voren ingeleverd en aan het eind van het eerste thema had ik zowaar 3 hele dagen geleerd! Wauw! Redelijke cijfers waren mijn deel.

Toen kwam thema 2. En al tijdens het thema kwam er zo veel informatie langs die ik niet op kon slaan tijdens de lessen dat ik al wist: Dit ga ik niet redden in 3 dagen. Dus ik maakte er een week van. Een week van complete stress en de verpletterende zekerheid dat ik het echt niet ging redden. Die gevolgd werd door de enorme opluchting van voldoendes. Zesjes, maar wel voldoendes.

De inleveropdrachten op de vrijdagen zijn tegenwoordig al op dinsdag ingeleverd. De eerste paar weken van een thema houd ik het ook nog goed vol om de huiswerkopdrachten te maken, waardoor ik dat nog allemaal wel opsla. Morgen heb ik vrij genomen van werk om een hele dag te buffelen en afgelopen vrijdag ben ik -op de vrije vrijdag!- naar school gegaan om te oefenen. Maar de discipline om ook echt 2 weken van te voren te beginnen is er nog niet echt en dus heb ik deze week wederom last van complete stress en de verpletterende zekerheid dat ik het echt niet ga redden. Vrijdag zijn tentamens...

Ik heb nog een lange weg te gaan. Kan ook niet anders, ik heb tenslotte nog nooit echt hoeven studeren, dus ik betreed volledig onbekend terrein. Daarbij vind ik mijn boeken en sociale leven vaak toch net iets leuker waardoor er steeds een uurtje van de leertijd wordt afgesnoept. Maar stukje bij beetje gaat het beter. Tegen het eind van mijn opleiding is Ms. Deadlinewerker wel dood... hoop ik.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: