Oldtimers kijken

Voor de mensen die ik altijd pest met hun leeftijd: Nee, dit gaat eens niet over jullie.

Elk jaar op vaderdag is Lelystad de locatie waar de Nationale Oldtimerdag wordt gehouden. Dit jaar was alweer de 29ste editie en al zolang ik me kan herinneren is het ook elke Vaderdag vaste prik: Oude autootjes kijken. Zo ook dit jaar weer. Zaterdag reed ik van school naar huis en toen zag ik op de A27 een Belg met op zijn aanhanger een auto uit de jaren '30. He, wist ik, die ging naar Lelystad. En op de afslag zat er een prachtig gerestaureerde Volkswagen-bus voor me. Tja, toen begon het wel een beetje te kriebelen.


Vroeger gingen we niet naar het terrein toe. Dat hoefde niet, tijdens de rondrit kwamen ze standaard achter ons huis lang, dus het enige wat we hoefden te doen was op het juiste moment aan de weg te staan of boven uit het raam te hangen en te zwaaien naar al die toeterende ouwe bakkies. Ook in de jaren daarna, toen de rondrit niet meer achterlangs kwam, en daarna, toen ik op mezelf woonde, was het traditie om even naar het centrum te lopen en daar rond te slenteren.

Vorig jaar was één van de weinige jaren dat ik niet gegaan bent, en dat was toevallig ook de eerste keer dat het evenement niet meer in het centrum werd gehouden, maar bij Batavia-stad. Eerlijk gezegd had ik daar een beetje mijn twijfels over. Het centrum is voor mij natuurlijk veel praktischer en ik vond het wel wat hebben, de dreven die werden afgesloten om ruimte te maken voor al dat publiek. Dus toen ik besloot dit jaar wel te gaan, hield ik een beetje mijn hart vast.

 
Ik zeg het maar meteen, ik had me vreselijk vergist. Het is een prima locatie. Er is ontzettend veel ruimte, je loopt niet hutjemutje, het is er opener en het voelt veel meer als een echt evenement. Dat het prachtig weer was, hielp natuurlijk ook mee.

Het was genieten. Zonnetje op ons bol, patatje eten en al die gave auto's. Ik ben geen autogek, maar van die echte oude auto's, zo mooi opgeknapt, nog helemaal in gebruik (zelfs degenen op stoom reden nog!), de eigenaren in stijl erbij, dat is gewoon gaaf om te zien. Dus ik liep al happy rond. Toen kwamen we aan bij de Amerikanen. De Pontiacs, Lincoln Continentals, Chevys. Zelfs de nieuwe Astin Martin V12 Vantage die tussen de oldies was beland deed me niet zo grijnzen als die enorme Amerikaanse schuiten. Geweldig.


Op naar de 30e editie...
-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: