VA-KAN-TIE!!!!!!!

Tot bijna een jaar geleden zeiden schoolvakanties mij niet zoveel. Het was rustiger op de weg en op het werk en iedereen met kinderen ging ineens in het buitenland de zon opzoeken, maar dat waren ook de enige redenen waarom ik wist dat het vakantie was.

Maar ja, dan word je zelf weer schoolgaand en dan staan die vrije dagen groot aangegeven in je agenda. In mijn geval tenminste. Ik mag dan in die weken nog steeds wel 3,5 dag moeten werken, dus écht vakantie is het niet (ik noem dat tegenwoordig pseudovakantie: Het doet alsof het vakantie is, maar ondertussen moet je nog steeds werken), maar die extra vrije dagen zorgen wel voor een heerlijk lang weekend.

Want ik moet bekennen dat die korte weekendjes wel een fikse aanslag op mijn energieniveau betekenen. Zeker het afgelopen schoolkwartaal zat ik er even doorheen en zonder die tijd om even bij te komen en op te laden werd dat er niet veel beter op. Uiteindelijk heb ik besloten om een paar tentamens maar gewoon te schrappen en me te focussen op de dingen die ik zeker weten had kunnen halen. En dat werkte. De rust in het hoofd keerde weder en de wel genomen tentamens zijn allemaal ruim voldoende afgesloten, wat ook meteen betekent dat ik voldoende studiepunten heb om door te gaan naar het tweede jaar. De propedeuse moet helaas wachten tot volgend jaar (lichtelijke deuk voor mijn ego), maar het eerste jaar heb ik overleefd!

Dus toen ik afgelopen vrijdag in het zonnetje naar huis reed, drong het ineens tot me door: Ik heb gewoon vakantie!!!! Elke week lang, lang weekend. Dat moet gevierd worden! Dus crosste ik lang de supermarkt om een doos donuts en een fles champagne te halen. Die fles champagne werd de volgende dag pas geopend tijdens een bbq bij pa, aangezien het vrijdagvakantiegevoel werd vergroot door lekker uit eten te gaan op een zonovergoten terrasje waarbij de wijn al rijkelijk genoeg vloeide. Maar ach... 2 dagen van lekker eten in de zon met lekkere drankjes en goed gezelschap... daar doet toch niemand moeilijk over?

HET IS VAKANTIE!!!


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Peter zei

het was inderdaad een heerlijk weekend:) 2 keer flink uitbuiken en 1 keer lekker in de zon, vlammetje erbij. Genieten was het wel:)

Noortje zei

Agreed :)