Welkom in het digitale tijdperk

Jarenlang hebben we de digitale televisie buiten de deur weten te houden. Pat wilde geen extra kastjes en afstandsbedieningen, ik was vooral bang dat er bij het bestellen iets mis zou gaan waardoor we niet alleen weken zonder tv zouden zitten, maar ook nog eens zonder internet en telefoon.

Als je Merks zou heten, zou je dat wel begrijpen. Merksjes hebben namelijk iets met elektronica. Dat gaat gewoon nooit in één keer goed. Wij zijn net altijd degenen die het kneusje uit de fabriek te pakken hebben. Blauwemaandag-producten, noemen we dat. Vernoemd naar de meest deprimerende dag van het jaar. Vroeger was het zo dat de nieuw gekochte cd spelers al stuk waren voordat je er ook maar één cd had ingestopt. In mijn geval heb ik jarenlang een computer gehad die elke dag een paar keer crashte. Dat was normaal, ik wist niet beter.

Tegenwoordig heeft het anti-elektronica fenomeen zich vooral geconcentreerd rondom mijn pa. Bij de aankoop van een nieuw tv/internet/bel pakket bij zijn bestaande provider had hij ineens 2 contracten, werd zijn oude telefoonnummer afgesloten, kreeg hij een nieuwe en na veel gezeik toch weer zijn oude. En zijn virusscanner hoeft maar een seconde verlopen te zijn en duikt een compleet systeem-crashend computervirus op.

Ik was -en ben- dus begrijpelijkerwijs huiverig om iets groots nieuws aan te schaffen. Maar ja. Als dan blijkt dat een nieuw Alles-in-één pakket toch echt goedkoper is, wordt de Hollander in mij wakker. En de kookgek ook, toen bleek dat ik daardoor ook 24Kitchen kon krijgen. Dus Noortje ging digitaal.

Gelukkig heeft Peter verstand van dit soort dingen. Uiteraard had ik het zelf ook wel gekund, maar het is toch prettig dat je iemand anders aan het werk kan zetten. Het gaat in ieder geval een stuk sneller en met een stuk minder gevloek. Zeker als het -uiteraard, wat een verrassing- niet helemaal verloopt zoals je zou willen. De zin "Hé, hoe kan dat nou??" kwam een paar keer uit mijn meterkast. Enfin, aan het eind van de avond kon ik genieten van scherp beeld, deed mijn internet het en kon ik gebeld worden. Alles bij elkaar genomen verliep het voor een Merks dus best soepel.

Dat ik daarna 2 weken moest wachten en 3 telefoontjes moest plegen om mijn extra tvzendertjes en dus mijn kookkanaal te krijgen was dan wel weer jammer...


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

Peter zei

vergeet niet dat je dacht, zie je wel het is al stuk voordat ik iets heb gedaan momentje had. Maar dat bleek een telefonie storing te zijn die upc had:)

Noortje zei

Hehe, oh ja, die was ik vergeten... Maar dat was ook wel heeeeeeeeel toevallig.