Zomerse marathontrainingen

Een andere titel voor deze blog kan ook zijn: "De start van het echte marathonschema", "Zweterige marathontrainingen" of in hetzelfde kader "Verzopen katjes zonder regen". Of misschien eerder "Waarom dit warme weer en dit mooie zonnetje zulke heerlijke vakantiegevoelens teweeg brengen, maar wel compleet funest zijn voor de hardloopmotivaties en -prestaties." De laatste is het meest accuraat, maar wel een beetje lang.

Afgelopen week ben ik begonnen met de laatste fase van mijn marathontraining, het volgen van het schema van de halve marathon naar de hele marathon. Wat betekent dat ik nu 3 tot 4 keer in de week (ik begin met 3 keer :)) moet gaan lopen, waarbij mijn lange duurlopen zich uit gaan breiden van 16 kilometer vorige week naar 18 kilometer deze week naar 32 kilometer over 10 weken (holy shit!!).

Daar is op zich helemaal niks mis mee. Maar... (ja er is een maar. Ik ben Hollander, er moet geklaagd worden), dit weer is niet echt bevorderlijk voor de hardlooptraining. Het is perfect weer om in de tuin onder het parasolletje een heerlijke zelfgemaakte mojito te nuttigen, maar geloof me, intensieve intervaltraining, lange loopjes in de brandende zon, wat! zelfs kleine half uur durende sjokrondjes zijn écht niet leuk. Een beetje lui zweet eruit is niet zo erg, maar met dit weer heb ik aan het eind van mijn training de toch al schaarse kleding aan mijn lijf plakken en de zoutkorsten op mijn hoofd staan en dat is geen pretje.

Gelukkig werk ik maar 3,5 dag, wat betekent dat ik die halve dag 's ochtends vroeg op kan staan, een paar uur kan lopen terwijl het nog niet dodelijk warm is en 's middags ga werken. Dus de lange duurloop is in ieder geval afgetikt. Maar ja, nu de rest nog. Met de geplande hittegolf kan ik deze week ook niet direct na het werk gaan lopen, maar ik zal moeten wachten tot het een beetje koeler wordt. En tegen die tijd is de motivatie niet zo hoog meer. En de wekker zetten in het weekend zodat er van de ochtendkoelte geprofiteerd kan worden, terwijl ik nu eindelijke weer eens fatsoenlijk weekenden heb en uit kan slapen?? Lastig...

Nee, zomer, hardlopen en Noortje is geen goede combinatie.


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

4 reacties:

malu zei

Oh daar kan ik me alles bij voorstellen! Normaal moet je het al 'ergens' vandaan zien te halen, maar nu: bijna onmogelijk!! Hopelijk komt er komend weekend wat verkoelende regen...

Noortje zei

Nou, regen hoeft nou ook niet perse hoor! Dan ben ik alsnog een verzopen katje :)

malu zei

Haha nou ik bedoelde 's nachts ofzo, zodat het overdag weer lekker koel is of iig redelijk hardloopweer ;). We hebben er alleen helaas geen invloed op hè, wel heb ik voor de zekerheid de weergoden maar even een verzoek verzonden zodat je binnenkort weer staat te popelen om naar buiten te gaan voor deze extreme inspanningen en niet voor een verleidelijke mojito ;).

Noortje zei

Helemaal goed :)