De meeste dromen zijn bedrog

Gelukkig wel. Die van mij zijn namelijk nogal vreemd. Ze zeggen wel eens dat wanneer je droomt je onderbewustzijn bezig is met het verwerken van dingen die je bezig houden. Dat zou in mijn geval betekenen dat er ergens een paar steekjes los zitten. Of mijn onderbewustzijn is gewoon stuk. Ja, laten we het daar maar op houden.

Soms ben ik inderdaad bezig met dagelijkse dingen. Na mijn eerste werkdag bij een bakker droomde ik over brood met tanden, mijn innerlijke strubbelingen met betrekking tot de nieuwe relatie komen regelmatig naar voren en het konijn en de collega's maken geregeld hun opwachting. Maar dit soort makkelijk te relateren dingen zijn in de minderheid.

Vaak komt een nachtelijk avontuur voort uit het feit dat ik blijkbaar te veel films kijk (valt volgens mij best mee, maar mijn onderbewustzijn impliceert wat anders). Zo droomde ik laatst over zombies, The Mummie, vampieren, robots en die emotieloze chick van Twilight... allemaal tegelijkertijd. En een tijdje terug doomde ik een epic fight tussen de goede vampieren van Twilight en die enge dingen uit I am legend die plaatsvond in de hal van een ziekenhuis. Geen idee meer wie heeft gewonnen.

Al dat levendige gedroom betekent ook levendige nachtmerries. Altijd al veel last van gehad (een aantal jaren terug durfde ik niet meer te gaan slapen nadat ik 2 weken lang elke nacht meerdere keren per nacht doodsangsten uitstond) en nog steeds wordt ik regelmatig badend in het angstzweet wakker. Nieuw is wel dat ik me nu ook regelmatig wakker schreeuw. Beetje vervelend voor de lichte slaper naast me, ook omdat ik blijkbaar niet één keer loop te roepen, maar meerdere keren achter elkaar voordat ik mezelf wakker maak. En natuurlijk ook voor mezelf, na zo'n nacht ben ik over het algemeen niet al te productief.

Waar ze dan over gaan? De meeste zijn qua setting niet eens eng. Zo schreeuwde ik afgelopen weekend de boel bij elkaar nadat ik in mijn droom de badkamerdeur opentrok, daar een volledig lege badkamer zag. Maar er was daar "iets" en dat kwam naar buiten. Enfin. Dat is de algemene tendens. Er is "iets" en dat "iets" is eng/wil me dood/zit achter me aan.

Deze week waren mijn dromen vooral apocalyptisch. Best entertaining eigenlijk. Zo liep ik in een groot openbaar gebouw, iets van een treinstation, toen er een enorm bom  op de grond plofte. Alien-attack! Rennen! Uiteindelijk heb ik een heel avontuur beleeft met een voor mij nog steeds onbekende man, waarbij we ons verstopten bij een Porsche, we in een achtervolging terecht kwamen waarbij ik voor het eerst in een automaat moest rijden en werden in de eindfase de slechterikken bevochten door een soort aapachtige dingen die bestuurt werden door mensen aan te sluiten op een netwerk (juist, plug in de nek. Matrix anybody?). Ik vermoed dat we verloren hebben, want twee dagen later trok ik met een groep survivors door een verwoestte wereld op zoek naar mijn familie, vrienden en -jawel- mijn broer. Je weet wel, die broer die ik niet heb? Ja, die.

Ik laat jullie daar zelf maar conclusies uit trekken :)


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

1 reacties:

Anoniem zei

Laten we het er maar op houden dat je onderbewustzijn stuk is, van slag is, niet spoort, überhaupt niet werkt of aanwezig is. Maar je bent wel lief en dat is het belangrijkste. Pa