Hardlopen is niet sexy

Deze blog is een beetje geïnspireerd door een stukje wat een tijdje terug in de Telegraaf stond, over wielrennende vrouwen. Nou heb ik natuurlijk helemaal geen verstand van wielrennen, maar ondertussen wel van hardlopen en ik kan je vertellen: Ook hardlopen is absoluut niet sexy.

Nou hoor ik je zeggen: "Niet? Maar die atletische lijven die zo indrukwekkend langs komen flitsen dan. Das toch best sexy?" Ja, dat is wel zo. Mits je de beschikking hebt over zo'n atletisch lijf en je ook daadwerkelijk indrukwekkend langs komt flitsen. Dat geldt niet voor mensen zoals mij. Die compleet overladen met flesjes drinken en Snelle Jelles met een bezweet hoofd langs komen ploffen in hardloopbroekjes die onverbiddelijk zijn voor iedereen die een vleugje heup heeft.

Gelukkig ben ik niet iemand die van die rode vlekken krijgt bij inspanning. Ik word hoogstens egaal donkerroze, maar over het algemeen ziet dat er nog uit als lekker gezond. Die bos verwaaid haar -of het nou in een staart zit of niet- doet alleen weer afbreuk aan het geheel.

Ok, dat is dus maximaal 3 uur lang (nu nog tenminste) oncharmant rondhobbelen en dan is het klaar. Prima toch? Bijna. Want dat buiten zijn in het zonnetje, betekent bruin worden. Zeker als je best snel kleurt, zoals ik, dan hoef je maar een uurtje buiten te zijn om thuis te komen met een bruinig hoofd, bruine armpjes en beentje en voor de rest een melkwit lijf. Oh, en vergeet de witte voetjes niet.

Nou boeit me dat eerlijk gezegd niet heel veel. Ik loop niet hard om gezien te worden en in alle eerlijkheid, tegen het eind van het rondje ben ik zo bekaf dat zelfs als ik gezien zou worden, mijn reactie is "Fuck You." (ehm ja... ik moet tot mijn schande bekennen dat dat afgelopen woensdag mijn reactie was toen een langsfietsende man iets naar me riep. Sorry! In my defence, na 24 km was ik aan het vechten voor de 25e).

Er zijn vast genoeg leuke, schattige, sexy hardloopmeisjes die wél langsflitsen. Ah well... Ik ken mijn beperkingen. Laat mij maar langsploeteren. Ik ben al helemaal happy met mijn stuiterende paardenstaart :)


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: