Mijn wonderlijke keuken

Ik heb al eens eerder door laten schemeren dat ik best een liefhebber ben van koken. Ik vind het superleuk om naar al die kookshows te kijken. Masterchef Australiƫ is een grote favoriet en van Rudolfs Bakery loopt het water altijd in mijn mond. Ook inspirerend, zeker wanneer het niet al te moeilijke recepten zijn.

Dit wil overigens niet zeggen dat ik elke dag de meest mooie creaties op tafel zet. Nog even afgezien van het feit dat mijn creaties niet altijd lukken, heb ik gewoon niet altijd zin om te koken, laat staan uitgebreid. Neem daarbij dat ik een gruwelijke hekel heb aan boodschappen doen en het daardoor regelmatig voorkomt dat de muisjes dood voor de kast liggen. Daarom kook ik ook vaak te veel. Hup, restjes in de vriezer en voila, je hebt een volledige maaltijd als je eens geen zin hebt om te koken. En zelfs als die diepvriesmaaltijden op zijn, heb ik nog altijd mijn default maaltijd... Tosti. Of kaas-uien brood. Kaas, brood en uien zijn altijd wel te vinden in mijn huis.

Ik had al een nieuwe traditie in het leven geroepen door de laatste paar jaar op oudjaarsavond een uitgebreid diner te koken voor de vrienden en tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat ik een avondje in de keuken doorbreng om te experimenteren. Meestal samen met de eveneens kookliefhebbende vent. Dat valt dan echt in de categorie "een avondje leuke dingen doen". Wijntje opentrekken, beetje proeven, hier een beetje roeren, daar een hapje proeven, zo een beetje snijden, weer een beetje proeven. Tegen de tijd dat de maaltijd op tafel staat is het dan ook allang voorbij etenstijd, maar zoals je al las wordt er nogal veel geproefd, dus dat maakt niet zo veel uit. Heerlijk genieten zo.

Veel recepten zijn ook zeker voor herhaling vatbaar. Zoals de gevulde pompoen of de varkenshaas met ham en paddestoelen. Anderen mislukken, maar vallen onder "Oefening baart kunst" (zoals de chocoladesouffles) en moeten dan ook zeker nog eens gemaakt worden. En dan zijn er nog een heel aantal dingen die nog op het lijstje staan om uit te proberen, zoals de saltimbocca voor het volgende oudejaarsmenu. Al die recepten zwerven zo een beetje rond in mijn mailbox als ik mazzel heb of ik ben ze vergeten op te slaan als ik pech heb, waardoor ik altijd weer moet zoeken als ik iets wil maken. Niet handig dus.

Maar je kent mij en mijn liefde voor blogjes. Dus ja, de meest logische oplossing vond ik de creatie van mijn eigen online receptenboek. Zo onstond Mijn Wonderlijke Keuken die ik langzaam aan het vullen ben. Weer een leuk tijdverdrijf. En ja... ook mijn beroemde pompoensoep heeft zijn plekje gekregen :)-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: