Old Skool shit, ouwe!

Je ziet het, ik ga al weer helemaal terug naar mijn middelbare schooltijd. De tijd waarin ik puberde als een tierelier, nog in de veronderstelling was dat ik supervet was (even voor de duidelijkheid, Vet betekende toen nog Cool) en waar de Backstreet Boys en Spice Girls de meest populaire groepen waren.

Het was ook de periode waarin de mobiele telefoon gemeengoed begon te worden. Ik kan me nog herinneren dat ik mijn telefoon voor het eerst mee naar school nam, of dat een vriendin een nieuwe telefoon had die -ja echt, wat was dat geweldig!- trilde als ie af ging! Wauw! Ringtones componeren op je mobiel, de mogelijkheid om altijd overal bereikbaar te zijn (hoewel de vet-heid factor van het hebben van een telefoon natuurlijk veel belangrijker was) en leraren die nog geen idee hadden wat ze met al die dingen in de klas aan moesten. Wat waren we toen vooruitstrevend.

Dachten we toen. Nu kan je je niet meer voorstellen dat je niet kan appen, of niet even je e-mail kan checken. Ik niet in ieder geval. Totdat ik terug moest naar een Old skool Nokia. Tja, dat krijg je wanneer de smartphone die je ook gebruikte voor je privézaken eigenlijk van de werkgever was. Ja, juist, de werkgever die je niet meer hebt. En als je dan een oud abonnement wilt omzetten naar wat nieuws, blijkt dat een maand te duren (last minute handelen weer inderdaad) en tot die tijd is de supervette nieuwe smartphone niet te gebruiken. Enter the Nokia.

Nee, het is geen 3310. Zover terug nou ook weer niet. Het is een eerste generatie internetmobiel, dat dan weer wel. Met een minuscuul schermpje, waar ik -tevergeefs natuurlijk- steeds op de icoontjes loop te drukken omdat ik een touchscreen gewend ben. Ik mis nu al het onbeperkt whatsappen. Maar wat ik het allerergste vindt? SMSen. Niet zoals we dat nu gewend zijn. Nee. SMSen met een numeriek toetsenbordje. Je weet wel, 3x op 2 drukken voor een c enzo. Lieve help, dat ben ik niet meer gewend.

Nog erger, je hebt geen conversaties meer in je SMSbox. Je hebt alleen losse berichtjes. Dus als er wat nieuws binnenkomt en daarin staat "Hehe.", dan moet je maar onthouden hebben wat je daarvoor gezegd hebt en waarom ook alweer. In het meest irritante geval moet je de vorige berichtjes er bij zoeken.

Het zijn allemaal irritaties van niks natuurlijk, maar zo zie je maar hoe snel de ontwikkelingen gaan en hoe nog sneller je daaraan gewend raakt!


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

0 reacties: