Gezocht: Station met spoor

Ondertussen staat het huis te koop. Mijne in ieder geval en bij Peter is vorige week de makelaar langs geweest, dus dat duurt ook niet lang meer. Waarschijnlijk duurt het nog wel even voordat de huizen serieus verkocht worden (al werd de makelaar de eerste ochtend al gebeld voor een bezichting, dus dat is een goed teken!). Maar het wordt ondertussen wel een beetje tijd dat we gaan kijken in welke stad of dorp we dan in vredesnaam willen gaan wonen.

Ik hou van Lelystad, Peter van Mijdrecht. Hij wil niet naar Lelystad, ik niet naar Mijdrecht. Een eis is namelijk dat er een station moet zitten. Mocht het zo zijn dat mijn auto het begeeft, wil ik niet uren met het openbaar vervoer onderweg hoeven zijn. En Mijdrecht heeft geen station.

Peter: "Mijdrecht heeft wel een station."
Ik: "Dat station heeft helemaal geen spoor!"
Peter: "Ja, dat zei je er niet bij."
Ik: *zucht*

Oftwel, geen werkend station. Maar ja, en dan? Midden Nederland, dat in ieder geval. Amsterdam en Utrecht binnen een uur te bereiken. En Lelystad ook. Ik vind het al erg genoeg dat ik uit mijn dorpje weg ga, dus dan wil ik in ieder geval binnen een uur weer bij de familie kunnen zijn. Dus met Midden Nederland komt dat prima uit. Geen grote steden, veel te druk. En in Almere wilden we alletwee niet dood gevonden worden, dus ook die viel af (Sorry Almeerders. Wees eerlijk, jullie denken ook zo over Lelystad :)).

Hilversum dan. Wel duur. Maar ja, als je kijkt naar de huizenprijzen in Lelystad is alles ten zuiden van de polder duur. Wel een station. Veel huisjes te koop. Veel natuurgebied in de buurt. Leuk centrum. Dus dat was zeker een optie. Totdat we een dagje gingen oriënteren. Middagje centrum, avondje eten en tussendoor een paar van te voren uitgekozen huisjes en buurtjes langs. Een van mijn eerste opmerkingen: "Het is hier wel een beetje druk he." In één van de buurtjes die we bekeken was een drugsdeal aan de gang (ok, daar gaan we zeker niet wonen) en de rest was leuk, maar wel een beetje krapjes. En nadat de dag een beetje bezonken was, besefte ik me wat me dwars zat aan Hilversum. Ik kreeg het er een beetje benauwd. Damn, ik ben echt een dorpsmuts.

We zijn laatst door Breukelen heen gereden om daar een indruk op te doen, maar dat was toch echt weer te klein. Onder de rook van Schiphol valt alles af, want... nou ja... Vliegtuigen. Nog even verder kijken dus. Weesp en Woerden gaan nog eens bezocht worden, Houten en Soest wellicht ook.

Zo zie je nog eens wat van Nederland :)


-----
Ontvang nu al mijn blogs in je mailbox! Klik hier!

2 reacties:

OG zei

En het staat zelfs nog te koop!
http://www.stationmijdrechttekoop.nl
M.a.w. Je kunt zelfs in het station gaan wonen. Wat wil je nog meer?

Noortje zei

Ja, ik weet het, leuk pandje! Maar toch dat missende spoor he :) En de coffeeshop ernaast trekt me ook niet zo...