In het hoofd van de vroege automobilist

Het is vroeg. Nog geen 7 uur in de ochtend. Het witte bolletje kachelt met de maximum snelheid, 130, over de snelweg. Sneller hoeft niet, zo vroeg is het nog redelijk rustig op de weg, dus het Kaatje zou ruim op tijd zijn bestemming bereiken. Langzamer ook niet... tenslotte, waarom zou je langzamer willen rijden dan je mag? Zeker als je zo'n racemonster bent als deze Ka.

Het witte bolletje is alleen een van de weinige  autos zo vroeg op de weg die een bestuurder heeft die er zo over denkt. De rest gaat of veel harder, of veel langzamer, of is een beetje wisselvallig. Opvallend genoeg lijkt het slag mensen dat zo vroeg op weg gaat anders dan de mensen die pas om 9 uur in de auto stappen naar het werk. Om erachter te komen wat hier de reden van kan zijn, duiken we vandaag eens in het hoofd van de vroege vogels:

"Sneller, sneller, sneller, GA AAN DE KANT!, sneller, sneller, TRAGE SLAK! Ik kan 210, ik wil geen 130, dus ik moet sneller. SCHIET NOU EENS OP MAN! Sneller, sneller, ik wil helemaal niet naar mijn werk, maar mijn auto kan hard, dus sneller, sneller, GA NOU EENS OP DIE RECHTERBAAN ZITTEN MET DIE WITTE KUTKA! "

Dat is duidelijk de eigenaar van die snelle bak die er zo graag langs wil. Zo iemand die nooit van die linkerbaan af gaat, tenzij hij je aan de rechterkant inhaalt. Ook een goedemorgen.

"Oh, ik ben lekker op tijd. Heerlijk. Lekker vroeg weg, hoef ik me niet te haasten. Hmmm.... ik ben eigenlijk wel een beetje aan de vroege kant. Als ik zo vroeg aan kom is er nog helemaal niemand. Dat is ook ongezellig. Nou ja, dan kan ik nog rustiger aan doen. Als ik dan nog wat minder hard rij, ben ik nog steeds op tijd. Heerlijk. 100 is ook een mooie snelheid. La la la la la." 

Deze zijn zowaar nog bijna vervelender dan de snelle bak. Die hebben een volledige, zo goed als lege snelweg tot hun beschikking en gaan vervolgens wel erg langzaam rijden. Dat zou op zich niet zo erg zijn, ware het niet dat je die net altijd tegenkomt op het moment dat er een snelle bak aan komt racen en je er dus niet langs kan.

"Zo, fijn doorrijden. Gaan met die banaan. Oh, daar komt een andere auto in mijn vizier, die moet ik maar even inhalen. Even opschieten. Hup, naar links. Oh jee, nu rij ik toch een stuk harder dan 130, even flink gas terug. Nou, deze is bijna ingehaald. En ja, weer terug naar de rechterbaan. He, nog een auto voor me, die kan ik ook wel inhalen. Weer even gassen. Hup, weer naar links. Jeetje, rij ik gewoon weer 150, foei. Langzaam aan maar weer dan."

Gelukkig zijn dit soort mensen in de minderheid. Dit zijn van die mensen die heel netjes de maximum snelheid rijden terwijl ze inhalen. Maar als jij ze meteen na hun inhaalactie voorbij wilt, bedenken ze ineens dat de ze toch wat sneller willen. Jij wilt er langs, dus jij gaat steeds harder rijden, maar zij hebben ineens een voorganger in het vizier die ze willen inhalen, dus ook zij gaat steeds harder rijden. Totdat ze toch nog voor je duiken (in mijn geval dan, de gemiddelde auto trekt iets sneller op dan een Ka) om in te halen en zich dan toch bedenken dat ze niet harder mogen dan 130. Hoppa... op de rem!

"Ooooohhh, neeeeeeee, ik had al lang weg moeten zijn. Waarom vertrek ik dan ook zo laat?? Zo kom ik nooooooit meer op tijd. Misschien kan ik nog tijd inhalen. Heeeeeelppp, ik kom langs. Sorry, sorry, sorry!!! Oh shit, mijn afslag. Sooorrrryyyyy!!"

Ook een linksplakker, maar dan een die eigenlijk niet zo houd van heel hard rijden. Maar ja, we hebben haast he... Dit is het stresskipperige typje.

De eigenaresse van het witte bolletje laat het zo vroeg op de ochtend allemaal lekker langs zich heen komen.

Totdat ze te laat is.

Dan wordt het een stresskipje...

In welke categorie val jij?


0 reacties: