De nerd komt uit de kast

Zusje noemt me al jaren een nerd. Niet dat ze daarmee doelt op mijn meer geeky kwaliteiten. Dat niet. Als ze dat zegt, bedoelt ze eigenlijk dat ze actie die ik gedaan heb, over vertel of nog moet gaan doen eigenlijk heel suf vind. Het hartgrondige "Nerd." wordt dan ook meestal voorafgegaan of gevolgd door een lachbui. (Ik bedenk me nu dat ze eigenlijk al mijn geeky kwaliteiten ook heel suf vindt, dus eigenlijk is het best toepasselijk.)

De nerd in mij is jaren een beetje latent aanwezig geweest. Vanaf de kinderjaren zat er al een sprankje nerdiness in (Pa, ik hou jou daar verantwoordelijk voor, met je Star Trek elke week!), maar eigenlijk werd deze nooit echt gecultiveerd. Door de jaren heen werd het wel steeds iets meer, dat wel. Van Star Trek ging het naar Star Wars naar Battlestar Galactica, ik vatte een eeuwige liefde op voor fantasy en ook Asimov (bedenker van the 3 laws of robotics, voor de leek) vond zijn weg naar mijn boekenkast.

De liefde voor bepaalde fantasy boeken (en series en films) kon ik delen met Bella, maar verder was er niet echt iemand in mijn omgeving die zich met dit soort dingen bezig hield. Dus bleef het een beetje op de achtergrond aanwezig. Niemand, behalve Zusje, zou mij een nerd durven noemen.

En toen kwam het internet en begon ik blogs te volgen. Nog steeds stiekempjes werd ik verliefd op alles steampunk en nog stiekemer op sci-fi, fantasy en comic conventions. Heel diep in mijn hart wilde ik ook bij die mensen horen die zich zo geweldig hadden uitgedost als hun favoriete karakter. Langzaam maar zeker bloeiden deze interesses op, zonder dat er iemand was om ze -fysiek- mee te delen.

Toen kwam Peter in beeld. IT-er, gamer (zowel online als offline) en met net zo'n voorliefde voor alles sci-fi en fantasy. Die vond het wel leuk dat zijn vriendin met betrekking tot films, series en boeken nog nerdier was dan hijzelf. Toen raakte het hek van de dam. De liefde voor steampunk kon met iemand gedeeld worden, Star Wars kon gequote worden zonder dat ik vreemd werd aangekeken en ik werd meegesleept (zonder enige dwang moet ik toegeven) naar de Elf Fantasy Fair (Eindelijk!!). Ik ging nog niet in kostuum (baby steps for this padawan still ;)), maar een volgende keer zie ik dat zomaar wel gebeuren.

Tijd dus om uit de kast te komen: Noortje is een Nerdje!


2 reacties:

Monique zei

Woohoo, lang leve de nerds =) May the force be with you!

Noortje Merks zei

:D Inderdaad!