Een vrouw en haar tas

Vorig weekend was ik bij de slijter. Na de aankoop van een lekker literflesje drinken vroeg de verkoopster aan me: "Wil je er een tasje bij?" Ik schudde mijn hoofd. Peter, die zich altijd verbaasd over de enorme hoeveel shit die er in mijn tas past, grapte: "Vrouwen en tassen he." Ze keek bedenkelijk naar mijn tas en zei toen: "Maar dat gaat niet passen hoor." Ik opende mijn tas, stopte de fles zonder enige moeite in een vak en grijnsde naar haar. "Er past er nog wel een bij." Makkelijk. Waarschijnlijk zelfs nog een derde. Bedremmeld keek ze me aan. "Jeetje."

Ik heb 1 vaste tas. Hier zit alles in. Mocht ik om een of andere reden die betreffende tas niet meenemen, maar een andere, dan vergeet ik onvermijdelijk iets cruciaals. Mijn toegangspas, mijn portemonnee, mijn telefoon... zoiets. In ieder geval is er altijd iets waarvan ik denk, he, had ik dat nou maar bij me. Ik heb dan ook een flinke tas. Bij de aankoop van een nieuwe is het een vereiste dat er een A4 kladblok in past. Voor mijn schrijfsels. Verder begint ie altijd redelijk leeg, totdat er langzaam maar zeker een heel arsenaal aan eh.... shit... wordt opgebouwd.

Maar ja, wat zit er dan zoal in die tas? Een keer in de zoveel tijd mest ik hem uit en dit is wat er gemiddeld gezien uit komt:
 • Een A4 kladblok
 • Mijn geliefde leren notitieboekje, voor blog- en verhaalinspiratie, boodschappenlijstjes en andere belangrijke aantekeningen
 • Een stel pennen
 • Telefoon
 • Oplader van de telefoon. Behalve als mijn batterij ook echt leeg is.
 • Toegangspas voor het werk
 • Portemonnee
 • Vrouwelijke hygiëneproducten. Behalve op de dagen dat ik ze nodig heb. Dan juist niet.
 • Lippenbalsem. Minimaal 2 keer. 
 • MP3 spelertje met oordopjes
 • Een jaar aan treinkaartjes
 • Een jaar aan theater- en bioscoopkaartjes
 • Een handtasje. Jawel, ik heb een handtas in mijn tas.
 • Autopapieren
 • Zand. Geen idee waar dat vandaan komt. Vast een of andere vakantie.
 • Een bak aan los papier. Daar staan vast hele belangrijke aantekeningen op.
 • Los muntgeld
 • Een flesje. In het meest positieve geval leeg of gevuld met water. In het meest ongunstige geval met aangekoekte restjes van mijn groene ontbijtsmoothie.
 • Een appel. Meestal doorboord door pennen.
 • Een zakje schimmel. Geen idee wat er origineel in dat zakje zat, maar het is in ieder geval onherkenbaar.
 • Ibuprofen
 • Paracetamol
 • Een AH-tas. Ja, ik heb nog een tweede extra tas in mijn tas. Maar alleen als ik heb niet nodig heb. Anders heb ik hem juist niet bij me.
 • Een föhn
 • 3 bakstenen. Je weet tenslotte maar nooit waar je moet uit- of inbreken.
Ok ok, de laatste twee niet. Ik heb niet eens een föhn. De rest is een eerlijke weergave van de gemiddelde inhoud. Deze week moesten we de bagage aanmelden voor de vakantie, dus de man deed dat lekker online. Krijg ik op de bevestiging te zien: 10 kg handbagage in 1 stuk.

10 KILO??

Mijn tas is zwaar, maar ik was van plan om deze keer mijn bakstenen thuis te laten...


2 reacties:

Monique zei

geweldig...zo herkenbaar...op die doorboorde appel na dan =)

Noortje Merks zei

Zou ik ook niet aanraden. Is niet lekker :)