Twee weken zon, zee en lekker eten. Bah.

Vreselijk! Maar ja, iemand moet het doen he, dus Peter en ik hebben ons de afgelopen twee weken maar opgeofferd. Twee weken in Cala d'Or, Mallorca, met een minimumtemperatuur van 26 graden (en dat was in de nacht en op de drie dagen dat het regende), prachtige strandjes en heel lekker eten. Inderdaad heel vervelend. Het is maar goed dat we weer thuis zijn en vroeg op moeten staan om naar het werk te gaan. Al dat uitslapen wordt ook een beetje saai.

Nou ja, niet echt natuurlijk. Echt niet om precies te zijn.

Het was een paar weekjes genieten van helemaal niks moeten. We vertrokken 6 juni en kwamen na een iets vertraagde vlucht met mooi uitzicht aan op een zonnig eiland met mooie baaitjes en strandjes, schattige dorpjes en een mooie stad. 

We hebben twee uitstapjes gemaakt. Een dag naar Palma, wat zonder twijfel een hele mooie stad is. Voor de liefhebber van oude steden en architectuur dan. Voor anderen is het gewoon oude meuk. Die kunnen er dan wel weer heel goed shoppen. Voor ieder wat wils. En nog eens naar de Drakengrotten, wat ook een aanrader is. Zeker op een warme dag.

Maar wat we vooral gedaan hebben is heel lekker gegeten. En dan ook echt, heel lekker.Via TripAdvisor even kijken welke tentjes goed staan aangeschreven en gaan. Tapas, Spaans / Mallorcaans (zeebaars in zoutkorst, tonijncarpaccio, lamsschouder, konijn in knofloofsaus, hemels!) en verbazingwekkend lekkere Indiase curry. Het was elke avond genieten. Zeker met een flesje wijn erbij :)

Wel een heel toeristisch eiland. Ik hoopte nog mijn Spaans op te kunnen poetsen aangezien dat na bijna 10 jaar niks doen redelijk roestig is geworden. Maar helaas. Toen ik op dag 2 bij de receptie is wilde vragen werd ik een beetje moeilijk aangekeken. Dus ik dacht dat mijn Spaans toch iets te krom was. Zou heel goed kunnen. Dan maar in het Engels. En met een opgeluchte blik antwoordde het meisje terug: "Oh fijn, Engels, mijn Spaans is niet zo goed." Ook in restaurantjes werden we standaard aangesproken in het Engels, of, als het personeel Nederlands was (en dat was best vaak) gewoon in het Nederlands. Dat zegt toch wel iets (zoals dat we er blijkbaar toch heel Hollands uitzien...).

Dat maakte het overigens wel extra leuk op de dagen dat het Nederlands elftal in actie kwam. Op een terrasje van een Nederlandse Italiaan, vol met televisieschermen en in het oranje geklede Nederlanders. Lekker hapje, lekker drankje, oorverdovend gejuich... zelfs ik genoot van het voetbal.

In tegenstelling tot een aantal mensen die we hoorden, zullen we er niet 15 jaar lang elk jaar terugkomen (ja echt, het was zo'n eiland, met stamgasten). Het was mooi (een zee waarbij de visjes gewoon rond je voeten zwemmen, kan wat mij betreft niet stuk), maar te toeristisch en we waren het er allebei over eens dat het wel iets actiever mag. Maar dat neemt niet weg dat het weer balen was toen we naar huis moesten!

Ja. Heel naar. Vakantie.

0 reacties: