Over vieze, kriebelende dingen

Iedereen heeft wel van die dingen waar ze de kriebels van krijgen. Dan heb ik het niet over serieuze fobieën zoals ik heb met spinnen. Nee, ik heb het over die kleine dingen, die andere mensen geen enkel probleem vinden, maar waar jij gek van wordt, of onpasselijk, of kippenvel van krijgt.

Een voorbeeldje: Ik ben gek op was uit de droger. Ik vind het heerlijk. Ik kan midden in die pas gedroogde hoop gaan zitten, me helemaal ingraven en dan genieten van de warmte die eraf komt. Op zich niks raars aan (behalve het punt over het ingraven. Dat is misschien een beetje vreemd). Zusje daarentegen heeft een gruwelijke hekel aan was uit de droger. Die krijgt kippenvel bij het idee dat ze gedroogde was moet aanraken. Dat soort dingen bedoel ik. Normale, alledaagse dingen, waarvan je denkt... bah!

Ik heb dat met papier en stickers. Geen idee waarom, maar nat papier doet me kokhalzen. De gedachte om een vel compleet doorweekt, van dat uit elkaar vallende papier aan te moeten raken, maakt me al misselijk. Misschien een overblijfsel van de schoolplein-schoonmaak-dagen, waarbij er niet genoeg prikstokken waren voor alle leerlingen en de overgebleven kneusjes met hun blote handjes de viezigheid uit de bosjes moesten vissen. Ik heb er nog nachtmerries van. Behang afhalen is dan ook niet mijn favoriete bezigheid.

Gelukkige uitzonderingen zijn WC papier en keukenrol, anders zou mijn leven wel een stukje lastiger worden. Dat moet dan wel weer netjes gevouwen zijn. Geen proppen. Blech. Het WC papier op mijn werk moet je uit een klein gaatje trekken (zie de Tietjes op het toilet), waardoor je allemaal kleine verkreukelde stukjes krijgt. Vreselijk.

Ook stickers vind ik smerig. Vooral wanneer er zo'n irritant prijsstickertje ergens vanaf gepeuterd moet worden. Heel voorzichtig probeer ik het ding er in zijn geheel af te krijgen, met de toppen van mijn vingers en een vies gezicht. Dat lukt natuurlijk nooit, dus dan moeten die restjes eraf gekrabd worden. Dat probeer ik dan ook meestal uit te besteden aan iemand anders.

Zo heeft iedereen wel van die dingetjes.

Nou ben ik natuurlijk wel benieuwd: Waar krijg jij de kriebels van?


0 reacties: