Het vakantiebaantje

De afgelopen twee weken was het "windstilte" bij mijn opdrachtgever. Dit betekende dat tijdens twee weken bouwvak de externe medewerkers niet op kantoor mochten verschijnen. In verband met kostenoverwegingen. He, dacht ik, twee weken extra vakantie. Maar helaas, dat feestje ging niet door. Juist het project waar ik aan werkte had een uitzondering, want dat was een spoedje. Mijn werkzaamheden overigens niet, aangezien die pas na de windstilte zouden starten, maar dat weerhield de afdeling Planning er niet van om me toch die twee weken in de plannen.

Nou ja, prima dan, twee weken om op mijn gemakje mijn voorbereidingen te doen. En de eerste twee dagen ging dat heerlijk. Ik zat op een bijna lege afdeling naar de Zomer Top 500 te luisteren, het was nog heerlijk weer buiten en de productiviteit was geweldig zonder al die mensen die me kwamen onderbreken. Ik had het gevoel dat ik aan een vakantiebaantje bezig was. Maar na dag 3 begonnen de problemen.

Ik had namelijk hulp nodig. Ik stuurde een mailtje naar de persoon die me kon helpen, maar die bleek een externe te zijn. Er was wel een collega die zijn vervanger was, maar die had geen idee waar ik het over had, dus die kon me ook niet helpen. Dus ik verder met mijn volgende taakje. Ook daar liep ik tegen de vakanties aan. Op elke mail die ik verstuurde, kreeg ik 3 Out-Of-Office replies terug. Het was een ramp. 90% van de mensen van of gerelateerd aan de IT afdelingen was extern. Daar zat ik dan, met mijn goede gedrag, naar mijn schermpje te staren.

Na wat gemopper bleek ik niet de enige te zijn die er last van had. Een oud-collega bij een ander bedrijf meldde: "Collega's noemen we tijdelijk 'lege stoelen" en een ander schreef: "Je zou je bijna schuldig gaan voelen dat JIJ wel werkt....".

Maar de vriend van Bella, die ik hier Jacob noem, had het pas echt zwaar. Hij stuurde me onderstaande mail (de namen en bedrijven aangepast om de schuldigen te beschermen).

"Hello Jacob.

I have again checked the ticket and again no progress.

I have tried to call the manger ############## but he is on vacation.

In his absence message he named ############# as his replacement but he is also on vacation.

The other Manager is ############## from Poland. She is also on vacation.

I also mailed the responsible employee in the ########## team. No response.

The only thing I can do is to inform [insert 3rd party here] and ask for help.

This is an embarrassing situation.

BR ####"

Lang leve de vakantieperiode :)


Meer over werk:
- Ik heb geeeeeen idee
- Just a day at work
- Verwarde vrouw vernielt bedrijfspand

0 reacties: