De Boekenwurm: In mijn boekenkast


Een paar maanden terug vroeg Peter: "Hoeveel boeken heb je eigenlijk?". Uh. Ja. Dat was een goede vraag. Over de honderd had ik er wel. Omdat ik zelf ook nieuwsgierig was, ging ik tellen. 270. Dat was een paar maanden geleden. Vorige week was ik bezig met het herindelen van de boekenkast en toen alles op zijn nieuwe plek stond vond ik het een mooi moment om opnieuw te tellen. 314. Alle lege vakken in mjin Ikea Billies zijn intussen opgevuld.

En toen bedacht ik me: behalve de hints die ik af en toe heb laten vallen, heb ik nog nooit echt verteld wat er in mijn boekenkast staat. Ja, fantasy en thriller, wat horror, een stapel chicklit en drie kwart van het oeuvre van Konsalik, maar wat dan precies? Ik heb zo veel ontzettend leuke, spannende, interessante boeken om aan te raden, om af te raden of die om een andere reden een indruk bij me hebben achtergelaten.

Daarom introduceer ik In mijn boekenkast! Elke eerste zondag van de maand review ik een boek uit mijn boekenkast. Verhaallijn, schrijfstijl, aanrader of afrader en waarom dit boek een plaatsje in mijn boekenkast verdient. Voor al mijn mede-boekenwurmen :)

Volgende week zondag begin ik met een van mijn favoriete boeken, waar ik ooit al een keer een tipje van de sluier heb opgelicht: Jacqueline Carey - "Kushiels Pijl".

Update: Er miste natuurlijk een recente foto van mijn boekenkasten. Dus bij deze!


Meer van De Boekenwurm:
- De Boekenwurm: En zij leefden niet zo lang en ongelukkig
- De Boekenwurm en de ontdekking van Harry Potter
- Ode aan het flutromannetje

1 reacties:

Monique zei

Wat een leuk idee. Thumbs up van deze boekenwurm ;-)