De schoonheidsspecialiste

Al jaren ga ik af en toe naar de schoonheidsspecialiste. Soms jaren achter elkaar niet, soms probeer ik het weer een tijdje, maar uiteindelijk hield ik het nooit regelmatig vol.

Ik heb altijd een soort haat-liefde verhouding gehad met schoonheidsspecialistes en uitgebreide gezichtsbehandelingen. Mijn huidje is niet al te egaal van nature en ik heb altijd een enorme neiging om aan, overigens compleet onzichtbare, oneffenheden te zitten. Die daarna natuurlijk niet meer onzichtbaar zijn. Om precies te zijn ben ik kampioen precisie-peuteren. Dat iemand anders dat regelmatig -op professionele wijze- doet, zorgt ervoor dat ik het niet hoef te doen. Dus ja, ik betaal mensen om aan mijn hoofd te pulken.

Ook vind ik altijd de gedachte aan anderhalf uurtje schoonheidsspecialist enorm ontspannend. Alleen de praktijk viel altijd tegen. De eerste schoonheidsspecialiste die ik ooit had was fijn, maar ik vergat haar naam te vragen en de mensen die ik daarna kreeg waren niet noemenswaardig (of wel, maar dan negatief). Toen ik overstapte naar een andere, klikte het met haar wel goed en ze deed het ook prima, maar echt ontspannen was ik nooit. Na een half uurtje lag ik piekerend naar het plafond te staren en me af te vragen of ze al bijna klaar was, want mijn achterhoofd kreeg doorligplekken.

Ik had de moed opgegeven. Dan maar niet. Totdat Zusje zei dat ik toch echt die van haar moest uitproberen. *moedeloze zucht* Nou ja, ok dan.

Even voor de duidelijkheid: Ik word niet betaald om dit te zeggen. Om precies te zijn heeft ze zelfs geen flauw idee dat ik een blog heb. Maar ik vind haar geweldig. Bianca, van Sabilon. Waar ik me nog nooit eerder helemaal heb kunnen ontspannen, lig ik nu bijna te kwijlen. Soms helemaal. Ok, ok, meestal. Ik zie er een stuk frisser en fruitiger uit en de pukkelige periodes zijn een stuk minder. Dus dat is heel fijn.

Maar het echte verschil vergeleken bij anderen? De massages. Het inmasseren van de crèmes is heerlijk en in plaats van dat ze je in je uppie achterlaat om het masker in te laten trekken -het moment waar ik me voorheen altijd vreselijk begon te ergeren aan de krijsende meeuwen op de radio en het klotsende zeewater mijn blaas begon te verleidden- krijg je een waanzinnige hoofdmassage. Je mag ook kiezen uit een hand- of voetmassage, maar ik vind handmassages in het algemeen een beetje zinloos en van mijn voeten moet je afblijven, dus voor mij is de keuze simpel.

Andere vrouwen hebben het met hun kapper, als ze er eenmaal een hebben die goed is, zijn ze er niet meer weg te slaan. Ik heb een goede kapster, echt. Maar ik zou er niet speciaal voor heen en weer rijden. Ik vind mijn kapsel gewoon niet zo belangrijk. Maar voor mijn schoonheidsspecialiste. Zonder twijfel!


Meer massages:
- Verzaligde zuchten
- Over een polyamoreuze bisexuele moeder

0 reacties: