De vloek van de eerste dag

Je hebt een heleboel "eerste dagen" in je leven. Eerste basisschooldag, eerste middelbare schooldag, eerste werkdag. Er komt altijd een beetje gezonde spanning bij kijken. Het zijn ook van die dagen waarbij je er voor zorgt dat je net iets eerder van huis vertrekt dan je anders zou doen, want als je iets niet wilt, is het te laat komen. Lekkere eerste indruk dan.

Dat heb ik dus al sinds mijn eerste hogeschooldag. Van die lekkere eerste indrukken. Het is een soort vloek die ik met me mee draag, waardoor ik altijd te laat kom op zo'n eerste dag. Hoe vroeg ik ook vertrek. Of ik moet afbellen. Ook zoiets.

Hogeschool
Met de trein naar Diemen-Zuid. Vol goede moed pakte ik de trein richting Schiphol, die heel braaf zijn route reed, tot hij bij Weesp aankwam. Daar was een wisselstoring, dus in plaats van linksaf naar Schiphol ging ik rechtsaf naar Amsterdam Centraal.

Baan 1
De eerste dag moest ik afbellen. Er moest een kerel geopereerd worden, dus de eerste paar dagen was ik zuster in plaats van marketeer.

Baan 2
Toen was het niet de eerste werkdag, maar de eerste opdracht waar ik heen moest. Dat was redelijk onverwacht en ik had mijn Tomtom niet bij me, dus ik verdwaalde in Amsterdam. Ik ben die dag nooit op de plaats van bestemming aangekomen.

Baan 3 ging zowaar goed. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik via Baan 2 doorstroomde in exact dezelfde functie bij exact hetzelfde bedrijf. Dus die telt niet.

Baan 4
Zowel de eerste dag bij de nieuwe baas als meteen bij een nieuwe opdracht. Iemand besloot zijn auto in de prak te rijden op de A27, waardoor deze volledig werd afgesloten. Tegen de tijd dat ik een afslag tegenkwam waarmee ik om kon rijden was ik 1,5 uur verder, en de omleiding was ook nog eens een half uur om. En niet te vergeten moest ik zo nodig plassen dan ik het bijna langs de kant van de weg had gedaan. Dus was ik ook nog wat tijd kwijt met omrijden naar een tankstation.

Baan 5
Dat was vandaag. 20 minuten. Zo lang is de reistijd van Mijdrecht naar het pand in Amsterdam. Behalve wanneer er beton wordt geknoeid op de A10. Deze wordt dan afgesloten, waardoor de volledige aansluitende A2 vast staat. 1 uur en 15 minuten. Dat was mijn reistijd van vandaag.

Vroeger vertrekken heeft in dat soort gevallen gewoon geen zin. De telefoonnummers van de contactpersonen vooraf opslaan in mijn telefoon des te meer. Ik kon er vandaag ook alleen maar om lachen. Heb ik weer...


Meer over school en werk:
- Over vrouwelijke intuïtie en nekhaar
- Over schoolintroducties en dubieuze SMS-conversaties
- Even snuffelen

0 reacties: