De zak van Sinterklaas

Peter: "Ok, tot zaterdag dan!"
Pa: "Zaterdag? Zondag bedoel je?"
Peter: "Nee, Sinterklaas is toch zaterdag?"
Pa: "Jullie konden zaterdag toch niet?"
Peter: "Zaterdag wel, zondag juist niet."

Oeps.

Gelukkig werd deze conversatie een week van te voren gehouden, anders hadden we een dag te vroeg bij mijn opa op de stoep gestaan om Sinterklaas te vieren.

Een paar weken terug kreeg ik een mailtje van het werk met de mededeling dat het jaarlijkse bedrijfsfeest op zondag 7 december gehouden zou worden. Dat leek me wel wat, maar zoals bekend is rond die periode ook altijd het jaarlijkse Sint-feest bij de familie Merks. Dus eerst even controleren. Vieren we het zaterdag of zondag? Pa dacht dat er nog geen dag gepland was, dus hij zou wel doorgeven dat zaterdag het beste uitkwam. En later kwam de bevestiging: Het is zaterdag. He, dat kwam mooi uit.

Tot we elkaar weer zagen afgelopen zondag. Pa kreeg een halve paniekaanval. Ergens tussen ons gesprek en het gesprek met de Limburgse verwanten raakte de dagen omgedraaid en werd doorgegeven dat zondag het beste uitkwam. "Oh. Nou ja, dan ben je er volgend jaar wel weer bij."

Wat?? Echt niet! Het SinterMerks-feest is me heilig! De weekenden rond 5 december hou ik standaard vrij, gewoon voor de zekerheid. Dat bedrijfsfeest wacht wel een jaartje. Family first. Bovendien, ik heb voor niks zoveel moeite gedaan om een surprise te bedenken!

En Pa? Voor straf maar in de zak mee naar Spanje denk ik...


Meer Sinterklaas-verhalen:
- Zie ginds komt de stoomboot...
- Daar wordt aan de deur geklopt
- To Piet or not to Piet

0 reacties: