Flirten per spam

Blijkbaar is het spam-daten toch aangeslagen, want eens in de zoveel tijd is er weer een groep dames die op zoek is naar een relatie  met een single vent. Of ik heb vanochtend niet goed in de spiegel gekeken, of de spammers zijn in de veronderstelling dat mijn über-Hollandse naam een mannelijke variant is, maar blijkbaar ben ik het mannetje wat ze zoeken.

Alexis was de eerste die een -niet geheel correct Engelse- poging waagde.
Hey hey.
I am from exUSSR, my age is 28 years and my height and weight are 5'7" and 124lb.
How are you?
I want to get acquainted with a single man for serious relations. If you are not married Id continue our communication with pleasure.
I am sending you my photos in this mail with hope that youll like my appearance.
I am expecting to receive your reply soon with your photos attached. I am very interested in acquaintance with you.
Have a nice day!
P.S. I need a man from 32 years old. Sorry but if you are younger dont waist our time I will not reply.
How old are you?
Where do you live?
Alexis
Nog even afgezien van het geslacht, was ze op zoek naar een single. En als ik dan nog steeds niet was afgevallen, had ik ook nog eens precies tweeëndertig moeten zijn. He. Verdorie. Te jong. Ik heb de bijgevoegde foto's niet bekeken (heeft mijn computer straks een SOA. Je weet het nooit met die vreemde meisjes), maar ik vermoed dat het een een aantrekkelijke blondine is. Nou weet ik dat foto's nooit de werkelijkheid weergeven. Maar toch. De foto's zullen vast wel ergens gelijkenis hebben met de dikke Nigeriaan achter de e-mail. Ik baalde wel een beetje hoor. Dat ik geen man ben. Of single. Of tweeëndertig.

Maar toen werd ik benaderd door Hannah:
Hi, handsome man! How is your life?
You have no idea how unbearable it is to sit here all alone! I dream of having sex with a stranger like you! I want to meet you online before seeing you in real life! I am dreaming to show yu my funny photos to wind you up! You can find me any time at the hot dating site. Enter my private chat, honey!
I am waiting for you!
You can find my profile here:
With kisses,
Hannah
Hannah was ook op zoek naar liefde en ze was lang niet zo kieskeurig als Alexis. Ik begon al helemaal enthousiast te worden. Was dit dan eindelijk mijn kans om opgelicht te worden?! Maar helaas. Ook op zoek naar een man.

*kijkt in onderbroek*

Nope. Nog steeds geen man. En al helemaal geen knappe. Ook Hannah moest ik aan me voorbij laten gaan.

Niet veel later keer ik een berichtje van Faith, die exact hetzelfde zei als Hannah. Misschien is het haar tweelingzus? Als ik ook echt een man was geweest had ik nu een gat in de lucht gesprongen.

Daarna werd het rustig. Het spam-dating-bureau waar mijn e-mailadres bekend is, had waarschijnlijk de conclusie getrokken dat ik geen behoefte had een stel vrouwen. Misschien is het wel een homo? Het is vast een fase.  Ze wisten het niet zeker, maar besloten even een cool-down periode in te stellen. Over een paar maanden proberen ze het nog een keer.

Misschien ben ik dan zo wanhopig omdat ik niemand kan vinden aan wie ik mijn geld kan overmaken dat ik wél reageer.


Meer computers en het wereldwijde web:
Het nieuwe internetdaten
Internet zonder draadjes
De levenscyclus van een probleempje

2 reacties:

Anoniem zei

Voor een man ben je best knap hoor. ;-)

Noortje Merks zei

In eerste instantie las ik dit als:
"Als je een man was, zou je best knap zijn." waarop ik semi-verontwaardigd dacht: "Oh, dus als ik een vrouw zou zijn niet??"

Toen bedacht ik me dat ik dit ook kon lezen als: "Vanuit mannelijk oogpunt ben je best knap." En ik besloot dat dat de juiste interpretatie was :)

Dank je! ;)