De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Juliet Marilliers "Zoon van de schaduwen"

Titel: Zoon van de schaduwen
Auteur: Juliet Marillier
Genre: Fantasy
Serie: Trilogie van Zeven Wateren, deel 2
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 575
ISBN: 9789024553334

Waar gaat het over?

In het oude Ierland ligt het landgoed Zeven Wateren. Een mysterieuze plaats waar het feeënvolk zich regelmatig laat zien. Liadan is de dochter van een machtige genezeres, Sorcha, en zelf ook niet onverdienstelijk. Ze is tevreden met haar leven en verwacht altijd op Zeven Wateren te blijven.

Maar Zeven Wateren is in oorlog om de heilige eilanden terug te winnen en de gevreesde huurling die alleen bekend staat als de Beschilderde Man is een van de meest gehate tegenstanders.

Dan wordt Liadan ontvoerd door zijn mannen, in de hoop dat zij een van hun gewonden kan genezen. Tegen de zin van de Beschilderde Man, die ze Bran noemt, besluit ze te blijven. Ze doet alles wat er in haar macht ligt om te man te helpen. Intussen bloeit er een onwaarschijnlijk liefde op tussen de harde Bran en Liadan.

Hoe zal haar familie hier mee omgaan? Om maar niet te spreken over haar aanbidder Eamon, die een persoonlijk appeltje te schillen heeft met de beschilderde huurling. Zelfs de Tuatha De, het machtige feeënvolk, is tegen hun relatie. Liadan moet koste wat het kost op Zeven Wateren blijven, anders is de oorlog om de heilige eilanden voor altijd verloren.

Wat vind ik er van?

Ik duik er meteen in met deel 2. In alle eerlijkheid is deel 1 beter (en deel 3 net wat minder), maar dit deel spreekt me persoonlijk gewoon meer aan. Waarschijnlijk vanwege de hevig getatoeëerde Beschilderde Man waar ik een zwak voor heb. Het boek is prima los te lezen, al zal je het achterliggende verhaal wel beter begrijpen als je deel 1 (Dochter van Zeven Wateren) ook heb gelezen.

Als ik de schrijfstijl zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat deze vrouwelijk is. Niet alleen omdat het geschreven is vanuit het perspectief van Liadan. Ook de mystiek, de keuzes, het voelt zacht en vrouwelijk. Ondanks dat er wel actie in voorkomt, zijn dit geen heftige scenes of harde confrontaties.

Ik vind het een heerlijk boek. Je wordt meegesleurd in Liadans leven en hoewel het liefdesverhaal een grote rode draad is in het verhaal is het meer dan alleen dat. Ik moet er wel bij zeggen dat de hele trilogie heerlijk is om te lezen, maar dat de rest van de boeken van Zeven Wateren wel steeds wat minder worden. Mocht je aan de serie beginnen, bereid je daarop voor.

Conclusie

Wel lezen:
- Als je fan bent van Ierse mythologie
- Als je wel houd van een mooi liefdesverhaal

Niet lezen:
- Als een zachte schrijfstijl je niet ligt, dan vind je het waarschijnlijk een saai boek
- Als je niet houd van ik-perspectief
- Als Keltische mystiek niet jouw ding is

Ik zeg: **** Doen!


Meer In mijn boekenkast:
- De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Jean M. Auel's "De stam van de holenbeer"
- De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Charlaine Harris' "Shakespeare’s Landlord"
- De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Gail Carriger's "Soulless"

0 reacties: