De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Cassandra Clare's "Clockwork Angel"

Titel: Clockwork Angel
Auteur:Cassandra Clare
Genre: Fantasy / Young Adult
Serie: The Infernal Devices, deel 1
Taal: Engels
Aantal pagina's:673
ISBN: 9781410432445

Waar gaat het over?

Wanneer Tessa Grey op uitnodiging van haar broer Nathaniel vanuit Amerika in het druilerige Victoriaanse Engeland aankomt, wordt ze opgewacht door de Dark sisters. Ze beweren dat ze gestuurd zijn door Nate, maar Tessa komt er al snel achter dat Nate, net zoals zijzelf nu, een gevangene is van iemand genaamd de Magister. Tessa heeft geen idee wat ze van haar willen, totdat ze beginnen met haar training en ze er achter komt dat ze anders is. Ze is een gedaanteveranderaar.

Wanneer ze met behulp van een plotseling opgedoken jongen weet te ontsnappen, komt ze terecht in de wereld van de Nephilim, Shadowhunters. Ze komt in aanraking met downworlders, zoals vampier Camille en warlock Magnus en groeit steeds dichter naar haar redder Will en zijn beste vriend Jem. Maar wat ze zelf is, lijkt niemand te weten. Ook de identiteit van de Magister en de mysterieuze automatons zijn een raadsel. En bovendien, waar is Nate?

Als ze met behulp van haar gave het huis van een invloedrijke vampier weet binnen te dringen en daar haar broer vindt, klaar om als entertainment te worden leeggedronken, komt alles in een stroomversnelling. Niet lang daarna staat de Magister klaar om zijn clockwork leger los te laten op de Nephilim.

Wat vind ik er van?

Op de kaft staat dat het een prequel is van The Mortal Instruments serie, maar ik vind dat te kort doen aan dit boek. Eigenlijk vind ik The Infernal Devices beter, maar dat heeft vooral te maken met mijn liefde voor steampunk, waar dit boek zeker een dosis van heeft. Het boek kan ook volledig los gelezen worden zonder dat je andere boeken in de serie hebt gelezen, al is het wel handig om te weten dat het een redelijk open einde is, zodat je wel gedwongen bent om de rest van de trilogie te lezen als je wilt weten hoe het afloop.

Cassandra Clare heeft een hele fijne schrijfstijl en personages waar je met mee leeft. Daarbij moet ik er wel bij zeggen dat als je de Mortal Instruments er naast legt, het karakter van de mannelijke hoofdpersoon Will bijna identiek is aan de hoofdpersoon uit de andere serie, wat een beetje irritant is als je van plan bent om beide series na elkaar te lezen. Gelukkig is de setting zodanig anders dat dit niet echt afbreuk doet aan het verhaal. Het boek barst van de bovennatuurlijke wezens, spanning, grote gevechten en de spanning die er tussen Tessa en Will en Jem bestaat wordt mooi opgebouwd.

Conclusie

Wel lezen:
- Als je liefhebber bent van Steampunk of Victoriaans
- Als je van fantasy houdt

Niet lezen:
- Als je hoofdpersonen wilt die ouder zijn dan 18 jaar (maar goed, is dat niet altijd zo met Young Adult??)
- Als je een hekel hebt aan open eindes
- Als je een los boek wilt lezen zonder meteen aan een serie vast te zitten

Ik zeg: **** Doen!


Meer In mijn boekenkast:
- De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Julliet Marriliers "Zoon van de schaduwen"
- De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Jean M. Auel's "De stam van de holenbeer"
- De Boekenwurm: In mijn boekenkast - Charlaine Harris' "Shakespeare’s Landlord"

0 reacties: